Bröstlyft Del 3 – Q&A med Rikke May

Okategoriserat, Övrigt

Här kommer tredje delen av berättelsen om den danska modeprofilen Rikke Mays bröstlyft som hon gjorde i slutet av förra året på Akademikliniken i Malmö.

Den här gången Frågor och Svar:

En del människor tycker att plastikkirurgi är fel – vad tänker du om det?
– Det har jag stor respekt för. Det viktigaste är att vi har respekt för varandras beslut. Det finns absolut folk som enligt mig har gått till överdrift när det gäller plastikoperationer. Men egentligen är ju det “mitt” problem och inte deras.   Det är ju jag som inte kan förstå och respektera deras val, så det är ju något jag behöver jobba på.

Läpparna skulle jag inte vilja behandla, eftersom det nog är den enda delen av mig själv som jag är 100% nöjd med. Men jag tycker att folk ska göra det som de själva vill så länge de inte tappar verklighetsuppfattningen om hur de själva ser ut. Det finns ju inget bra med att man går runt och ser ut som en clown. Det är ju inte därför dessa möjligheter finns. De flesta har något de inte är nöjda med och som bidrar till att de känner sig osäkra. Det gäller även mig och därför har jag beslutat att göra något åt för att förbättra min självkänsla och framstå som mer självsäker. Jag tycker inte att det är fel med lite “nip tuck” där det behövs.

 

Vår kompletta guide till bröstlyft och bröstförminskning! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

 

Har du fått några kommentarer från andra nu när du har berättat om vilken operation du har gjort?
Jag tycker att det är alltför många som lägger tid och kraft på att tycka om något som de faktiskt inte har något att göra med alls. Jag är alltid öppen med det jag har gjort…och det är en del. Jag vet inte om det är för att jag är så öppen som gör att folk generellt inte tycker och tänker så mycket om just mig. Men jag vet att det är många som är “chockade” (på ett positivt sätt) över att jag valde att berätta öppet om min operation. Men jag har inget att dölja. Jag är lika säker, eller osäker, som vilken kvinna som helst.

Jag tror att kvinnor på många sätt  är för hårda mot sig själva och ser något helt annat än det männen ser när de tittar på oss. Jag har faktiskt varit förskonad från negativa kommentarer och har fått många mail från kvinnor som privat gärna vill höra mer om min operation och hur det har gått. Många frågor gäller val av klinik och kirurg. Vem har gjort det och vad kostade det? Men inga negativa kommentarer faktiskt, vilket jag är positivt överraskad av eftersom jag vet att plastikkirurgi kan vara kontroversiellt. Kanske hade det varit annorlunda om jag förstorat mina bröst till oigenkännlighet. Men jag har bara upplevt att folk är nyfikna och glada å mina vägnar.

Har du några goda råd till kvinnor som funderar på ett bröstlyft? 
Gör en massa research och leta information. Ha respekt för att det är en kirurgisk operation och informera dig om vilka risker och problem som kan finnas. Det är inte bara att bli sövt och så är det klart. Det är en stor operation och det är viktigt att du hittar en kirurg som du känner att du kan lita på. En som guidar dig och en som också kan säga nej om dina önskemål är orealistiska eller inte är möjliga baserade på dina egna kroppsliga förutsättningar. Vågar kirurgen säga nej så betyder det att han inte bara tänker på att ta betalt utan också vill försäkra sig om att förutsättningarna är de rätta för ett bra resultat.

Jag hade själv tänkt mig att även fylla ut mina bröst med implantat för det trodde jag att man måste. För hur skulle annars bröstet kunna lyftas och se snyggt ut?. Flemming, min kirurg, kunde lätt ha sålt på mig ett implantat. Men han berättade att för min del var det inte nödvändigt – jag hade en fin fyllig byst som bara hade blivit lite “längre” än tidigare (Ha ha, älskar honom för den kommentaren)
Men det lugnade mig och ingav förtroende för att han visste vad han gjorde – och att han var skicklig nog att utföra det jag ville uppnå. Han råd til mig var “var realistisk Rikke”. Och det är nog det råd jag vill dela med mig av till alla andra. Var realistisk i dina mål och förväntningar. För man kan inte ångra en operation. När det väl är gjort finns ingen återvändo.

Så tänk på – det är aldrig “bara” en operation – det är mycket mer än det. Respekt och personkemi med kirurgen. Att ta ansvar. Ansvar för sitt val och sin kropp – och vara medveten om konsekvenserna. Nu har jag bröst som sitter där de ska, precis som jag önskade och för det är jag skyldig Flemming ett stort tack!

Om du är intresserad av att läsa de tidigare inläggen Rikke har skrivit så hittar du dem här:

Del 1 Rikke May
Del 2 Rikke May

Läs mer om bröstlyft här: Bröstlyft