Bröstförstoring Öland

Bröst

bröstförstoring

Bor du på Öland och är ute efter att göra en bröstförstoring? I det här inlägget berättar vi vart närmsta plastikkirurgklinik finns och hur en bröstförstoring går till. 

Vart kan jag göra en bröstförstoring?

Vi på Akademikliniken har flera kliniker runt om i hela Sverige och är ledande i Norden inom plastikkirurgi och bröstförstoring. Vi har lång erfarenhet av bröstförstoring då det är ett våra expertområden inom plastikkirurgi.

Närmsta plastikkirurgklinik för dig som bor på Öland är Akademikliniken Malmö, men vi har också plastikkirurgklinker i Stockholm och Göteborg. Utöver Sverige har vi också plastikkirurgkliniker i Norge – Oslo och i Danmark – Köpenhamn och Århus.

Hur går bröstförstoring till?

Visste du att bröstförstoring är den vanligaste bröstoperationen inom bröstkirurgi? Men hur går en bröstförstoring egentligen till? Hos oss på Akademikliniken bokar vi in dig på en konsultation som ett första steg. Då pratar du och plastikkirurgen igenom dina önskemål och förväntningar och därefter informerar plastikkirurgen om rekommenderade ingrepp för att nå ett så naturligt resultat som möjligt. Vi informerar också alltid om kostnaden samt vilka konsekvenser du kan förvänta dig av en bröstförstoring. Därefter tas dina mått och vi gör en 3D-simulering för att säkerställa att du känner dig nöjd och du och plastikkirurgen delar det förväntade resultatet.

Under själva operationen är du nedsövd och snittet görs vanligtvis i vecket under bröstet. Operationen tar ca en timma och sen flyttas du till uppvakningsavdelningen där du får vara kvar hos oss i 3-6 timmar efter operationen. Redan efter en vecka får du komma på återbesök så att vi kan kontrollera läkningsprocessen. Vi finns med dig för råd och stöttning under hela processen och finns alltid tillgängliga att nå dygnet runt. Det kan också vara bra att veta att du alltid får en Trygghetsgaranti av oss vid bröstoperationer för att försäkra dig om att vi åtgärdar vissa komplikationer och oönskade resultat inom ett år.

Olika typer av bröstförstoring

Vi erbjuder olika typer av bröstförstoring:

  • Bröstförstoring med implantat: På Akademikliniken använder vi främst implantat av silikon.
  • Bröstförstoring kombinerat med bröstlyft: För att också åtgärda asymmetri eller hängande bröstvårtor är denna kombination att föredra för en naturlig fördelning av bysten.
  • Bröstförstoring med implantat och eget kroppsfett: I denna hybridbröstförstoring kan du använda dig av både implantat och egna fettdepåer för att fylla ut dina bröst.
  • Fettransplantation till bröst: Här kan du använda dig av ditt eget kroppsfett för att förstora eller återfå tidigare storlek på dina bröst.

Olika typer av implantat

Implantaten består vanligtvis av silikon och vi använder oss av märkena Mentor och Motiva. Hos oss kan du även välja mellan Polytech-implantat eller det lättaste implantatet på marknaden som heter B-lite. Det finns även koksaltsimplantat att beställa. Du kan välja mellan olika former för att skapa ett så naturligt resultat som möjligt. Du kan välja mellan runda och droppformade (anatomiska) implantat. Alla våra implantat är av högsta kvalitet och säkerhet för att du ska känna dig trygg med att få det bästa möjliga resultatet.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

För att förstå hur en bröstförstoring kan se ut har vi flera före- och efterbilder på bröstförstoring. Där kan du se olika resultat utifrån vilken typ av implantat man förstorat med samt jämföra mellan olika storlekar.

Boka konsultation