Hannalicious – före och efter bröstförminskning

Bröst

bröstförminskning

Hanna Friberg, bättre känd som Hannalicious, är en bloggerska och designer som valde att göra en bröstförminskning. På hennes blogg är det möjligt att läsa om hur det gick för henne, både före och efter operationen. 

 

Tidigare hade Hanna en 65E-kupa vilket ledde till att hon fick värk i både nacke och rygg. Detta var det som hjälpte henne att få genomgå bröstförminskningen genom Landstinget. Hon hade tänkt på operation under ett bra tag, men kände sig lite orolig. Dock bestämde hon sig efter en viss tid att kontakta vårdcentralen för att se om en förminskning var någonting som skulle kunna hjälpa henne med sin hälsa.

Hon berättade för sina läsare på bloggen om hur operationen gick och berättade att varje bröst förlorade cirka 350 milliliter. Efter operationen kändes de lite svullna men hon fick samtidigt se en skillnad på direkten. Några månader efter operationen lade hon dessutom upp före- och efterbilder för att visa vilken skillnad det blev och berättade hur nöjd hon var.

 

Vårdcentralen till Landstinget

Hanna berättar hur hon hade funderat på att förminska sina bröst men kände sig lite orolig. Efter en viss tid valde hon att ringa vårdcentralen först för att se om operationen var någonting som skulle passa henne. På grund av värken hon hade i rygg och nacke ansåg de på vårdcentralen att en operation skulle kunna passa bra. Hon blev sedan skickad vidare till Landstinget som gjorde en noggrannare undersökning och gav henne svaret att en förminskning var möjligt.

Hon delar med sig av sin upplevelse i en videoblogg och skriver:

“Det var både pinsamt och jobbigt att filma på sjukhuset (som ni kanske märker i videon…) Så det blev endast en liten del därifrån. Haha, usch ser helt förstörd ut där direkt efter operationen när jag inte får fram ett ord utan bara grinar… Var alldeles likblek och chockad och det var knappt så att min egen mamma kände knappt igen mig när hon skulle hämta upp mig ifrån sjukhuset”.

 

Efter bröstförminskningen

På Hannalicious blogg beskriver hon hur det kändes direkt efter bröstförminskningen och hur nöjd hon blev. Självklart var hon lite öm ett tag och var tvungne att ta det lugnt tills allting hade läkt ordentligt. Hanna säger att brösten känns som vanligt nu efter att de har läkt ordentligt, ärren är fortfarande lite synliga men hon bryr sig inte om detta.

“Jag är så glad för den här operationen och att jag vågade genomgå den att inget annat spelar någon roll. Livet med mina små bröst är på riktigt tusen gånger bättre på alla plan. Bara det att jag kan sitta och jobba rak i ryggen, utan tyngden där fram. WOW”, skrev hon på sin blogg.

År 2017 svarade Hanna på ett antal frågor som personer hade om operationen och vad hennes tankar och känslor var före och efter sin egna operation. På bloggen är det möjligt att läsa mer ingående om hur det hela gick till och hur nöjd hon blev med resultatet efter. Där finns även bilder från före och efter Hannalicious bröstförminskning.

Vi på Akademikliniken är experter på bröstkirurgi där vi bland annat utför bröstförminskning, kontakta oss för en konsultation.

Boka konsultation