Bröstförminskning för dig med stor och tung byst

Bröst

En stor och tung byst kan skapa problem såsom ryggont, nackont och skavande BH-band som lämnar djupa märken i axlarna. Det kan även uppstå andra problem såsom utslag och hudirritationer i hudvecken under brösten. En stor tung byst kan även hindra kvinnan från att utöva sporter och fysiska andra aktiviteter.
En bröstförminskning åtgärdar dessa problem genom att minska bröstens storlek och ger dom ett lyft. Brösten består främst av körtel- och fettvävnad. Det finns olika metoder för att göra en bröstförminskning och det allra vanligaste är det sk. ankarlyftet. Vilken metod som passar just dig och dina förutsättningar får du reda på under en konsultation hos en av våra plastikkirurger.
Vill du läsa mer om bröstförminskning och ladda ner den ultimata guiden kan du göra det här >
Vår kompletta guide till bröstlyft och bröstförminskning! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner
Se hur en operation går till, vårt bibliotek med 3D-filmer visar hur de olika stegen under en bröstförminskning och hur det går till >
En väldigt stor och tung byst kan vara något både yngre och äldre kvinnor lider av. Det här är en kvinna, 22 år gammal, som sen sina tidiga tonår besvärats av stor, tung och bredbasig byst. Hon led även av en assymetri som plastikkirurgen reducerade vid operationen. Hon fick hjälp hos oss och blev mycket glad och nöjd över resultatet.

Bröstförminskning assymetriBröstförminskning assymetri Bröstförminskning Assymetri Bröstförminskning Assymetri
Denna kvinna är 45 år, som arbetar i en butik med en del tunga lyft. Hon har också stört sig på sin tunga byst hela livet. Hon hade en H-kupa när hon kom till oss för en konsultation och önskade sig en mindre byst, ungefär en DD-kupa. Hon ville alltså bibehålla en volym men ändå betydlig minskning med ungefär hälften av körteln som togs bort. Det fanns även ett behov av en mindre fettsugning vid sidan av brösten för att få ett optimalt slutresultat.
Vid återbesöket sa hon: “Jag är överlycklig, jag är så glad och nöjd och har fått mitt liv tillbaka. Jag har till och med börjat plugga!”
Bröstförminskning Brsötförminskning