Stora bröst kan orsaka problem

Bröst

bröstförminskning

Kvinnor som har stora bröst drabbas inte sällan av olika problem som försvårar vardagen. För en kvinna med större bröst som lider av smärtor eller har en dålig självkänsla finns det hjälpsamma metoder. Att göra en bröstförminskning blir många storbystade kvinnor hjälpta av. Resultatet av en bröstförminskning är naturligt vackra bröst som sitter högre upp och som har en betydligt mindre volym än tidigare.

Det kvinnliga bröstet består av bröstkörtlar och fett. Bröstens storlek skiljer sig mellan olika individer och variationen kan vara stor. Hur stora bröst en kvinna får avgörs delvis av generna. Sedan kan även kroppsvikt spela in. Relationen mellan fett och bröstkörtlar förändras även genom livet vilket kan förändra bröstets utseende och storlek. Det är vanligt förekommande att kvinnor har bröst som är stora.

 

Bröst som är stora kan orsaka många problem

Stora och tunga bröst kan leda till en rad olika problem. Detta kan orsaka smärta i rygg, skuldror, nacke och axlar. Man kan även få problem med att hitta kläder som passar och kunna träna normalt. Stora och tunga bröst kan även bidra till en sämre hållning och inte sällan kan svamp och eksem uppstå under brösten. Det kan även orsaka psykosociala besvär som exempelvis en sämre självkänsla och en ovilja att visa upp kroppen för andra människor. Det är möjligt att råda bot på en tung byst som orsakar problem, den vanligaste metoden är bröstförminskning. Målet med en bröstförminskning är att ge en kvinna som har oproportionerligt stora bröst mindre bröst som inte orsakar några problem. Om du istället har en önskan om större bröst utför vi på Akademikliniken alla former av bröstkirurgi, även bröstförstoring.

 

Bröstförminskning ger en byst med mindre volym

Vid en bröstförminskning flyttas själva bröstvårtan upp till en normal position. Sedan tas överflödigt fett och hud bort. Även körtelvävnad avlägsnas. Genom en bröstförminskning kan du få ett mindre men även stabilare och fastare bröst. Det är möjligt att kombinera en bröstförminskning med ett bröstlyft. Det är inte helt enkelt att veta vilken metod som är bäst. Ibland kan det behövas både ett lyft och en förminskning för att få bäst resultat. Därför ska du alltid boka tid för en personlig konsultation om du är intresserad av att förminska dina bröst.

 

Välj rätt metod med hjälp av en kirurg

Vid en konsultation kollar en kirurg på dina bröst. Sedan kan kirurgen berätta vilken teknik som passar bäst för just dig. Du kan även få veta vad du kan förvänta dig för resultat. Det är betydelsefullt att välja en professionell och erfaren klinik som kan genomföra operationen för att få ett bra och tillfredställande resultat.

 

Välj rätt bh för att få optimalt stöd för brösten

Om du har en stor byst är det viktigt att du bär rätt bh för dig. Att du har rätt storlek är avgörande för att den ska sitta bra och ge rätt stöd. Sedan ska bh:n ha en god passform. För dig med en stor byst kan en bh med bredare axelband vara bekvämt. Det är viktigt att du alltid kontrollerar axelbanden. Även en bh som har höga kupor kan vara bekvämt.

Boka konsultation