Bröst förändras under och efter klimakteriet

Bröst

bröst

När en kvinna kommer in i klimakteriet förändras hormonnivåerna i kroppen. Det kan bland annat leda till att mångas bröst förändras under klimakteriet. Efter att perioden för klimakteriet är över kan huden ha förlorat mycket av sin spänst och inte sällan har brösten förflyttat sig neråt.

Det är otroligt mycket som händer med brösten genom åren. De förändras vid graviditet, amning, viktförändringar och av hormoner. När en kvinna når klimakteriet kan stora förändringar ske med brösten. Brösten kan både bli ömma och förlora sin spänst. Du kan även få bröstspänningar när du befinner dig i klimakteriet. Det beror både på hormonförändringarna som sker i kroppen och även på att bindväven med åldern bli mer slapp, vilket resulterar i hängiga bröst. Efter klimakteriet krymper även mjölkkörtlarna och mjölkgångarna blir ersatta med fettvävnad i stället. Det gör att brösten kan bli mjukare och mindre fasta. I och efter klimakteriet kommer bröstvårtorna att successivt sjunka allt längre ner i jämförelse med när du var ung. Hur en kvinnas bröst ser ut i och efter klimakteriet är högst individuellt.

 

Få fastare och spänstigare bröst efter klimakteriet

Det är många som inte är tillfreds med att brösten tappar in spänst, blir hängigare och slappa. Men det är möjligt med bröstkirurgi att förändra storleken och göra dem mer fasta. Du kan helt enkelt återställa bröstens utseende till sin forna form.

 

Undvik värk i kroppen med en bröstoperation

Om dina bröst har blivit hängiga och slappa kan ett bröstlyft eller en bröstförstoring vara bra alternativ. En hängande byst kan faktiskt vara bra att åtgärda för att undvika problem med värk i nacke och axlar. Väldigt uttöjda bröst utan någon som helst volym kan också ge nack- och ryggproblem. Ett bröstlyft och en bröstreduktion är två metoder som liknar varandra. Båda går ut på att lyfta och forma brösten. En bröstförstoring kan också vara ett alternativ som ger dig drömbrösten.

 

Läs på om bröstoperationer

Det är viktigt att du införskaffar nödvändig information innan du bestämmer dig för att göra en estetisk bröstoperation. Det är även betydelsefullt att beslutet bygger på realistiska förväntningar och att du har en stark vilja om att förändra din kropp för livet. Bröstkirurgi omfattar en rad olika tekniker och kombinationer. För att du ska få det bästa möjliga resultatet är det bra att boka tid för en konsultation. Då kan en plastikkirurg skräddarsy en bröstoperation efter dina behov, önskemål och förutsättningar oavsett om du vill göra ett bröstlyft, en bröstförstoring, en bröstförminskning eller kanske en kombination av dem.

 

Investera i nya bröst

Vad en bröstoperation kostar beror helt på vad du ska göra för något. Ett ungefärligt pris kan du få när du bokar en tid för en konsultation. Eftersom en operation kan skräddarsys helt efter patientens behov kan även prislappen variera. Hos oss är det möjligt att delbetala operationen om du inte vill eller kan betala allt på en och samma gång. Att fixa brösten när du blivit äldre kan ses som en investering i dig själv och din hälsa.

Boka konsultation