Botox i hakan

Botox

botox haka

Botox och fillers är båda effektiva behandlingar för att förbättra utseendet på hakan, men de verkar på olika sätt. Botox slappnar av musklerna, vilket kan minska rynkor och skapa ett mjukare utseende, medan fillers ökar volymen och definitionen i hakan.

Vad är botox och fillers?

Botox och fillers är två olika typer av injektionsbehandlingar som används för att förbättra ansiktets utseende.

Botox

Botox, även känt som botulinumtoxin, är ett muskelavslappnande medel som används för att minska rynkor och linjer i ansiktet. När det injiceras i huden blockerar det nervsignalerna till musklerna, vilket får dem att slappna av och därmed minska rynkorna. Botox används ofta för att behandla rynkor i pannan, runt ögonen och på hakan.

Fillers

Fillers, å andra sidan, är injicerbara geléer som används för att fylla ut och forma ansiktet. De vanligaste fillers innehåller hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i huden som hjälper till att behålla fukt och volym. Fillers används ofta för att öka volymen i kinderna, läpparna och hakan, samt för att fylla ut rynkor och veck.

Fillers i hakan: före och efter

Fillers i hakan kan göra en stor skillnad i ansiktets profil och symmetri. Före behandlingen kan hakan upplevas som tillbakadragen eller ojämn. Efter en fillerbehandling kan hakan se mer definierad och proportionerlig ut, vilket förbättrar hela ansiktets balans.

Grop i hakan

En grop i hakan, även kallad hakgrop, kan också behandlas med fillers. Genom att injicera fillers i gropen kan man jämna ut huden och skapa en slätare yta.

Skillnad mellan botox och fillers i hakan

Det är viktigt att förstå skillnaderna mellan botox och fillers när det gäller behandling av hakan.

Effekt på muskulaturen

Botox påverkar musklerna i hakan genom att slappna av dem, vilket kan hjälpa till att minska rynkor och skapa ett mjukare utseende. Fillers påverkar däremot volymen och formen på hakan genom att fylla ut huden och skapa mer definition.

Behandlingens varaktighet

En annan viktig skillnad är varaktigheten av resultaten. Botox har en varaktighet på cirka 3-6 månader, medan fillers vanligtvis varar mellan 6-18 månader.

Kombination av botox och fillers i hakan

För vissa patienter kan en kombination av botox och fillers i hakan ge de bästa resultaten. Genom att använda botox för att slappna av musklerna och fillers för att öka volymen och formen, kan man uppnå en mer balanserad och harmonisk profil.

Fördelar med kombinationsbehandling

  • Helhetsförbättring: Kombinationen av muskelavslappning och volymökning kan ge en mer komplett och naturlig förbättring av hakan.
  • Längre varaktighet: Genom att kombinera dessa två behandlingar kan resultaten vara längre jämfört med att använda enbart en av dem.

Åtgärda din haka

Om du upplever att din haka har en grop eller en form som du inte är nöjd med kan du boka in en konsultation hos oss. Vi strävar alltid efter att du ska få ett så naturligt och harmoniskt utseende som möjligt och anpassar behandlingen utifrån dina behov. Vi erbjuder:

Boka din tid idag för en personligt anpassad behandling som framhäver din naturliga skönhet.

Boka konsultation