BH-storlek 75E för bröst

Bröst

bröst

Det är viktigt att känna sig bekväm i sina bröst och att storleken matchar båda dina proportioner, men också hur du vill se ut för att må som bäst. Vissa patienter önskar en specifik storlek, till exempel 75E, utan att tänka på hur andra proportioner kan påverka resultaten. Vi på Akademikliniken kan hjälpa dig förstå vilken storlek du har eller vill ha på dina bröst utifrån din kroppsbyggnad och önskemål. 

 

Vilken storlek har mina bröst?

Om du har bh-storlek 75E på dina bröst kan det vara möjligt att även 80D och 85C passar dig. Alla de storlekarna har samma kupstorlek. Det som skiljer dem åt är omkretsen. För att hitta rätt storlek för dig är det bästa att mäta under och över bysten.

För att du ska ha en skön upplevelse av din bh är det viktigt att du väljer rätt storlek. Ibland kan det vara svårt att veta vilken den faktiskt är. Undersökningar har visat att ungefär 70 procent av alla kvinnor använder en bh i fel storlek. För att du ska hitta rätt storlek för just dig behöver du veta omfånget runt brösten och under. En bh har två storlekar och det är måttet under brösten som avgör storleken på omkretsen och måttet över brösten som avgör storlek på kupan.

 

Systerstorlekar på bh:ar

Kupan på bh:n är alltid proportionerlig till själva omkretsen, vilket betyder att kupans storlek ändras om omkretsen blir mindre eller större. En B-kupa som har en omkrets på 95 är inte alls lika i storlek som en bh-kupa i storleken 85B. Om du skulle fylla en kupa i en bh som har storleken 95B så rymmer den ungefär lika mycket som en bh i storleken 85C. Sedan finns det systerstorlekar. Det innebär att volymen i själva kupan är samma på flera bh:ar där omkretsstorleken skiljer sig. Exempelvis har 85C en lika stor kupa som 80D och 75E för brösten. 80E och 75F har en lika stor kupvolym, det är omkretsen som skiljer dem åt. Tumregeln för bh-storlekar är enkel: Om du går upp en storlek i omkrets ska du gå ner en storlek i kupa och om du går ner en storlek i omkrets ska du gå upp en storlek i kupa. Så om du har 75E för dina bröst har 80D samma kupstorlek och kan passa.

 

När kroppen förändras kan du behöva en ny bh

Din kropp ändras hela tiden och så även dina bröst. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera storleken på din bh. Om du går upp eller ner i vikt kan din nuvarande bh-storlek bli fel. Med åldern förändras även brösten och om du har haft 75E som storlek för dina bröst kanske du helt plötsligt måste gå ner en storlek för att brösten har tappat volym. Om du i ett sådant fall vill behålla din storlek 75E kan du alltid göra en bröstoperation för att återskapa bröstens forna form.

 

Få dina drömbröst genom en bröstoperation

Det finns olika tekniker och kombinationer när det kommer till bröstkirurgi. Det är möjligt att göra bröstförstoringar av olika slag, bröstlyft, bröstförminskning och bröstrekonstruktion. Det är möjligt att med rätt teknik göra dina bröst fasta och fylliga igen om de av någon anledning har förändrats. Det finns flera orsaker till att brösten förändras och ändrar form. Graviditet, amning, klimakteriet och hormonförändringar kan alla orsaka olika förändringar på brösten. Om du är intresserad av att förändra dina bröst är det bästa att boka tid hos på Akademikliniken för en konsultation. Då kan du få veta vilken typ av bröstoperation som passar just dig bäst.

Boka konsultation