BH som lyfter bysten

Bröst

bröstlyft

En byst som hänger kan kännas tung och leda till värk i axlar och rygg. Detta leder ibland till att man börjar kolla upp operationer för att minska sina bröst, och kanske även lyfta dem en aning med operation. Men även en BH som lyfter bysten kan hjälpa till med att lätta tyngden från axlar och rygg.

 

Att skaffa en BH som lyfter bysten löser problemet för stunden. Men att hitta den rätta bh:n är inte alltid det lättaste. Det finns väldigt många alternativ, storlekar och färger att det ibland blir förvirrande att veta vilken BH som är bäst. Upplever du smärtor på grund av en tung byst kan en bröstförminskning vara något för dig. Brösten kan även hamna lägre ner på bysten med åldern, i så fall kan ett bröstlyft kan vara aktuellt. Du kan kontakta oss på Akademikliniken för att få expertråd inom området.

 

Rätt BH för större byst

Vilken BH som är bäst beror på hur stora bröst du har. För personer med större bröst, C-kupa och upp, rekommenderas det att du väljer en bh där bandet som går runt kroppen sitter ordentligt och nära. Det är nämligen detta stödband som ska bära vikten.

Ett misstag många personer gör är att de oroar sig att ett ordentligt stödband leder till “valkar”. Det leder till att de istället väljer en bh som inte sitter jättebra runt kroppen. Detta i sin tur leder till att bröstens vikt läggs på axlarna istället.

För en större byst kan det vara svårt att hitta en bra BH som lyfter. Det beror delvis på att många lyftande bh:s sällan finns i de större storlekarna. Men har du turen att hitta en push-up BH i rätt storlek kan det vara en sådan du behöver för ett litet lyft.

Det finns många BH:ar som kan hjälpa till att lyfta dina bröst en aning. Vilken bh som är bäst beror lite på hur din byst ser ut. En bh med bra bygel är ett bra alternativ om du vill få lite lyft i din byst. Om bh:n är vadderad är det ett stort plus eftersom det ger lite mer stöd underifrån. Vadderingen kommer även få dina bröst att se aningen större ut. Vill du inte ha vaddering finns det bygel-bh utan vaddering. Se till att materialet i överkupan är elastiskt då. Det är viktigt att materialet anpassas efter din byst. Skulle din byst inte fylla ut allt material leder det till rynkor i tyget.

För ett mer extremt lyft kan du välja en push-up BH istället. Dessa BH:ar lyfter brösten snett underifrån. Det ger dig ett lyft samtidigt som brösten pressas ihop och är ett bra alternativ om du väljer ett urringat klädesplagg.

 

Olika push-up BH:ar

Den “vanliga” push-up BH:n har de flesta säkert sett och kanske provat. Men det finns faktiskt andra alternativ. Det finns en extrem och en super push-up. Detta är en BH som lyfter bysten på samma sätt som de vanliga push-up BH:arna, men de lyfter dem ännu mer och har ofta rätt mycket vaddering vilket gör att brösten ser ännu större ut.

Oavsett vilken BH du väljer för att lyfta bysten är stödbandet det du bör lägga lite mer fokus på. Se till att det sitter bra runt kroppen och tar all vikt.

 

Att hitta rätt BH kan vara ett första steg för att lyfta bysten. Om du är ute efter att lyfta eller förminska bysten med ett bröstlyft eller bröstförminskning är du välkommen att kontakta oss på Akademikliniken för en konsultation. Vi har lång erfarenhet av bröstkirurgi och svarar gärna på dina funderingar.

Boka konsultation