Är plastikkirurgi värre än en tatuering?

Okategoriserat, Aktuellt

opinion2

 

Frilandsjournalisten Michaela Larsson skriver att “skönhetsoperationer är en samhällssjukdom” i ett inlägg igår.

”Skönhetsideal har alltid funnits, de har varierat genom historien, men människor har i alla tider vidtagit olika åtgärder för att förändra sitt utseende”, svarar Ulf Samuelson.

Läs vår plastikkirurg Ulf Samuelsons debattinlägg idag http://www.svt.se/opinion/article2421482.svt

Inlägget är ett svar på frilansjournalisten Michaela Larssons inlägg igår http://www.svt.se/opinion/article2410806.svt

 

”Skönhetsideal har alltid funnits, de har varierat genom historien, men människor har i alla tider vidtagit olika åtgärder för att förändra sitt utseende”, skriver Ulf Samuelson i replik om plastikkirurgi.

Michaela Larsson skrev på SVT Opinion om att ”skönhetsoperationer är en samhällssjukdom” och använder Akademikliniken som exempel på aktör som bidrar till detta.

Vi uppskattar diskussionen, men vill komplettera med mer utförlig information. Och hur vi som plastikkirurger ser på saken.

Min uppfattning, efter mer än 20 år som estetisk plastikkirurg, och efter samtal med hundratals patienter, är att utseendet är väldigt viktigt för många av oss och har en uppenbar effekt på hur vi själva mår, för vår identitet och för hur vi uppfattas av omvärlden.

Skönhetsideal har alltid funnits, de har varierat genom historien, men människor har i alla tider vidtagit olika åtgärder för att förändra sitt utseende.

Läs hela inlägget från Docent Ulf Samuelson >

Vad tycker du? Vilka förändringar är inte acceptabla? Och som Docent Ulf Samuelson avslutar sitt inlägg – vem som egentligen har rätt att göra den bedömningen?