Anti pigmentkräm

Hud

pigmentförändringar

Om du lider av pigmentfläckar finns det speciellt framtagna krämer som kan motverka dessa, så kallade anti-pigmentkrämer. Låt oss ta en närmare titt på varför pigmentfläckar uppstår och hur anti pigment kräm arbetar med huden för att motverka dessa fläckar. 

Vad är pigment?

Pigment är det som ger vår hud dess naturliga färg. Det är ett ämne som kallas melanin som produceras av celler i vår hud, så kallade melanocyter. Melanin fungerar som en naturlig skyddsfaktor mot skadliga UV-strålar från solen och det är anledningen till varför vi får en solbränna när vi exponeras för solen. För att behandla pigmentfläckarna på egen hand kan du använda kräm som är anti pigment.

Varför uppstår pigmentfläckar?

Pigmentfläckar kan uppstå av olika skäl. En av de vanligaste orsakerna är överexponering för solen. UV-strålar stimulerar melaninproduktionen och om det blir en överproduktion av melanin leder det till mörka fläckar, så kallade pigmentfläckar. Även hormonella förändringar, som graviditet eller användning av p-piller, kan påverka hudens pigmentering. Åldrande, ärftlighet och vissa medicinska tillstånd kan också spela en roll.

Kan jag få pigmentfläckar överallt på kroppen?

Ja, pigmentfläckar kan uppstå överallt på kroppen, men de är vanligast på områden som är mest utsatta för solen, som ansikte, händer och axlar. Även om de vanligtvis inte är farliga är de ofta oönskade och kan påverka en persons självkänsla.

Anti-pigmenthudvård hos Akademikliniken

Vi på Akademikliniken förstår att pigmentfläckar kan vara frustrerande och därför har vi utvecklat effektiva produkter för att hjälpa dig hantera dem och ge dig en jämn och strålande hud. Våra produkter är noggrant utvalda och testade för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet. Så om du lider du av pigmentfläckar bör du definitivt testa våra anti pigmentprodukter.

Pure Active Serum

En av våra bästsäljande produkter är Pure Active Serum, en kraftfull formula som innehåller aktiva ingredienser som arbetar djupt i huden för att reducera pigmentfläckar och förbättra hudens textur. Detta serum lämpar sig för alla hudtyper (normal, torr, fet och blandad) med solskadad hud och pigmentfläckar. Det verkar även aktivt med att ta bort orenheter och kvisslor, samt minskar fina linjer. Serumet ger även ökad fukt till torr hud.

Börja med att använda serumet 3–4 gånger under första veckan och applicera det på kvällen innan du går och lägger dig. På så vis kan serumet verka aktivt på huden under hela natten. Veckan därpå kan du trappa upp och börja använda produkten varje kväll.

Pure Active Serum innehåller:

  • Hög dos av AHA/BHA: avlägsnar döda hudceller och påskyndar cellförnyelsen
  • Hexylresorcinol: motverkar överdriven talgfunktion och reducerar hyperpigmentering
  • Azelainsyra: ökar den exfolierande effekten och har dessutom antibakteriella och pigmentutjämnande egenskaper
  • Portulaca: lugnar huden och är antiinflammatorisk
  • Glabra (lakritsrot): lugnar huden och hjälper till med pigmentutjämningen

Pure Retin Oil

Vi har också tagit fram hudoljan Pure Retin Oil, som innehåller Retinol, en ingrediens som har bevisats vara effektiv för att minska pigmentfläckar och stimulera kollagenproduktionen. Den är likaså lämplig för alla hudtyper, även för känslig hud. Precis som Pure Active Serum ska denna olja appliceras på kvällen och den går utmärkt att blanda med exempelvis Pure Hyaluronic Gel eller ditt vanliga serum om du har extra känslig hud.

Pure Retin Oil innehåller:

  • Retinol (A-vitamin): ökar cellomsättningen, hämmar produktionen av talg och ökar produktionen av kollagen. Retinol reducerar även orenheter och minskar pigmenteringar.
  • Bakuchiol: minskar fina linjer, pigmentförändringar och är även antiinflammatorisk
  • Hexylresorcinol: reducerar mörka fläckar genom att minska produktionen av melanin
  • Glabra (Lakritsrot): lugnar huden vilket är extra bra för känslig hud

Avslutningsvis, om du lider av pigmentfläckar så tveka inte att kontakta oss på Akademikliniken. Vi finns här för att ge dig råd och hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov. Tillsammans kan vi arbeta mot en vackrare och jämnare hud!

Boka konsultation