Anita: “- Sjukdomen har förstört mina tänder”

Okategoriserat, Aktuellt, Ansikte

Anita lider av tarmsjukdomen Morbus Crohn. Detta har i det långa loppet resulterat i att hon fått korttarmssyndrom. Hon har svårt att ta upp näringsämnen, vilket har gjort att hennes tänder är helt förstörda. Hon har under drygt ett års tid besökt Akademikliniken och tandläkaren Christina Malmsjö, som är specialiserad på estetisk tandvård.

– Hon kom hit första gången i september 2009 och det tog drygt ett år innan vi var klara med behandlingen. Hon har fått genomgå en helhetsbehandling, allt ifrån att rengöra tänder, behandlingar mot karies till att ta bort tänder, säger tandläkare Christina Malmsjö.

– Jag tycker Christina förstår mitt problem, hon har talat om för mig ur omfattande det här är redan från början. Det här har inte vart något som jag kunnat göra i ett svep, säger Anita.

– Eftersom hon hade stora luckor mellan tänderna var vi tvungna att flytta tillbaka dem. Detta gjordes via en osynlig tandställning som kallas för Invisalign. Det är ganska nytt i Sverige och modellen tas fram genom avancerad datateknik. Avslutningsvis gjorde vi en tandrekonstruktion.

Jag tycker det blev ett fantastiskt resultat. Kvalitetsmässigt är fasaden inte bättre än originalet men de håller lika länge. Dessutom är den gjord i porslin vilket ger den ett naturligt look, avslutar tandläkare Christina Malmsjö.

anita_tander