Allt hänger och jag ser skåror överallt! Vad gör man?

Ansikte, Okategoriserat, Fråga våra experter

Våra skickliga injektionssjuksköterskor svarar på frågor och ger tips och råd.

FRÅGA: Jag är en kvinna som snart fyller 55 år och börjar känna att hela ansiktet förfaller. Allt hänger och jag ser skåror överallt! Jag vill känna mig som en pigg och härlig 55 åring men vill inte göra ett kirurgiskt ingrepp. Vad gör man?

SVAR: Hej! Du är en klassisk patient till oss och vi behandlar kvinnor och män som har samma beskrivning som du, dagligen. Genom det naturliga åldrandet i ett ansiktet går underhudsfettet oftast förlorat och går det inte förlorat så hamnar det på grund av tyngdlagen på ett sätt i ansiktet som får oss att se gamla, trötta, slitna och lite vissna ut.

Många kommer och säger att de känner sig underbart glada på insidan men att spegelbilden inte reflekterar hur de känner sig. Det gör dem ledsna och aningen besvikna.

Med fillers och botulinumtoxin finns det otroligt mycket man kan göra som kräver lite och kort konvalescens. Genom att fylla på där det saknas  volym i ett medelålders ansikte, fylla ut och sudda linjer kan man ta bort tio år på bara en timme.

Ett utfyllt ansikte med mjuka och runda former är en synonym med ungdomlighet och även om man som 55 åring inte kan och vill se ut som 25 år igen, kan det vara trevligt att se ut som en alldeles förträfflig man eller kvinna i den åldern man är. Eller sudda ut något år eller två.

Någon enklare metod finns egentligen inte för det är nästintill smärtfritt och går fort att behandla. Eventuella blåmärken och svullnad kan uppkomma några dagar efter behandlingen.

Läs mer om vad fillers och botulinumtoxin kan göra för dig >>

Boka en konsultation hos någon av våra injektionssjuksköterskor >>