BOKA

Bröstförstoring med Motiva bröstimplantat

boka konsultation

Skulle du vilja ha en förändrad form på dina bröst, med ett så naturligt resultat som möjligt? Då är Motiva bröstimplantat ett bra alternativ för att förverkliga din vision. Motiva implantat är ett innovativt bröstimplantat tillverkade av ett mycket mjukt och följsamt material med många fördelar, och kan kombineras med olika metoder för att skapa en fin naturlig siluett med minimal ärrvävnad.

boka konsultation

MotivaHybrid

MotivaHybrid är en kirurgisk metod där man kombinerar insättning av Motiva-implantat med en typ av fettransplantation. Genom att kombinera insättning av implantat med kroppsegen vävnad kan man få förändringar som är svåra att uppnå med enbart implantat. Den kroppsegna vävnaden täcker implantatet så inga implantatkanter riskerar att kunna skönjas, och man får även en mindre vikt av brösten (tack vare balansen mellan den egna vävnaden och Motiva-implantatet) men ändå med bibehållen önskvärd volym.
Ett MotivaHybrid-ingrepp utförs alltid med högteknologiska metoder för att fettvävnaden ska kunna injiceras så säkert som möjligt, samt i kombination med 3D-teknologi för att skapa högsta möjliga precision i resultatet.

Motiva Minimal Scar

Motiva Minimal Scar är en kirurgisk metod som med fördel används för Motiva-implantat. Motiva Minimal Scar innebär att man efter genomförd bröstoperation får ett ärr som är mindre än vad man får vid en traditionell bröstförstoring. Detta tack vare att implantatet införs med hjälp av en Insertion Sleeve.

Vad är Motiva implantat?

Det kan vara svårt att som patient på egen hand skapa sig en föreställning om vilka typer eller storlekar på implantat som är bäst, och vilka metoder som ger de resultat man vill ha. Därför är Motiva implantat ett bra alternativ att överväga, just för att de utmärker sig genom att vara banbrytande anpassningsbara, flexibla och passar många olika kroppstyper och målsättningar.
Här finner du svar på några av de vanligaste frågorna om Motiva implantat och hur vi på Akademikliniken arbetar med Motiva i Sverige.

 • Hur länge har Motiva funnits?

  Motiva bröstimplantat har funnits på marknaden sedan år 2010, och idag är det över 400 000 kvinnor i världen som har Motiva-implantat.

 • Hur känns Motiva implantat?

  Något som många patienter upplever som en av de största fördelarna med Motiva, är ett de känns väldigt naturtrogna, och rör sig så som ett naturligt bröst gör när din kropp är i rörelse. De har med andra ord en mjuk, rund och följsam form.

 • Vad innehåller Motiva implantat?

  Motiva implantat innehåller 100% silikon.

 • Hur länge håller Motiva implantat?

  I och med att implantaten är helt och hållet fyllt av silikon, har de mindre tendens att skrapa (dvs vika sig under huden) och har även en bristningshastighet på enbart 0,1%. Motiva är CE-godkända. Risken för kapselbildning är endast 1-2%.

 • När mjuknar implantat med Motiva?

  Precis efter en nyligen genomförd bröstförstoring känns brösten i regel spända och svullna, men detta går över efter bara några veckor. Ju mer din vävnad anpassar sig efter implantaten, desto mjukare och mer följsamma kommer brösten att kännas. Alla kroppar och dess läkningstider är individuella, och du kommer att få all information om just dina individuella förutsättningar under dina konsultationer här hos oss på Akademikliniken.

 • Mentor eller Motiva – vad är skillnaden?

  Mentor bröstimplantat och Motiva implantat har flera likheter men också vissa skillnader i sina utföranden och egenskaper.
  Mentor-implantat är en de ledande typerna av implantat på marknaden, och har funnits som varumärke sedan år 2001. Liksom Motiva finns Mentor i många olika modeller och storlekar, och är CE- samt FDA-godkända. Bristningshastigheten är dock 1-2% dvs högre än för Motivas, samt att Mentor-implantaten är 85% silikonfyllda vilket medför en något ökad risk för rippning, samt en 5% risk för kapselbildning.

Det handlar om dig!

För oss på Akademikliniken är det väldigt viktigt att ha en långsiktig dialog med dig som patient. Som ledande plastikkirurgisk klinik vill vi att du ska känna att du hittat rätt och blir 100% nöjd. Oavsett vilken typ av bröstimplantat eller metod du slutligen väljer, föregås alltid det slutgiltiga valet av en dialog, noggranna undersökningar och 3D-simuleringar för att med högsta precision kunna räkna ut hur just ditt resultat kommer att bli.

Vill du veta mer om Motiva implantat och vilka möjligheter som skulle passa just dig? Välkommen att höra av dig till oss på Akademikliniken så bokar vi en tid för konsultation!