Ansiktsbehandling som gravid

Ansikte

peels

Många kvinnor upplever att deras hud förändras under graviditeten, vilket kan ge upphov till nya hudvårdsbehov. Hos Akademikliniken förstår vi vikten av att ta hand om sig själv under denna speciella tid, men det är viktigt att förstå att många ansiktsbehandlingar som utförs på klinik inte är säkra för gravida och ammande. Vissa ansiktsbehandlingar kan nämligen innebära risker för både dig och din bebis. 

Varför ska man undvika vissa ansiktsbehandlingar som gravid?

När du är gravid är det viktigt att vara extra försiktig med de behandlingar du väljer för din hud. Under graviditeten genomgår din kropp många förändringar, bland annat hormonella och cirkulatoriska förändringar. Detta kan göra din hud extra känslig och mottaglig för olika behandlingar. Vissa kemikalier och procedurer kan utgöra risker för det ofödda barnet. Därför är det klokt att vara försiktig och undvika ansiktsbehandlingar som potentiellt kan skada din hud och hälsa under graviditeten.

Vilka ansiktsbehandlingar är godkända?

Även om vissa behandlingar bör undvikas under graviditeten, finns det fortfarande alternativ som är säkra och som kan hjälpa dig att bibehålla en strålande hud. Våra erfarna specialister kan guida dig genom säkra alternativ som inte utgör någon risk för dig eller ditt barn.

Mandelpeel för gravida och ammande

Pure Mandelic Peel är en mild och skonsam peelingbehandling med mandelsyra, AHA-syra och salicylsyra (BHA) som lämpar sig för alla hudtyper, även för gravida och ammande. Denna kemiska peeling hjälper till att förbättra hudens textur, minskar fina linjer och främjar en klarare och mer strålande hudton.

Säker hudvård under graviditeten

Trots att du kanske inte kan genomföra de ansiktsbehandlingar du önskar under graviditeten, finns det alternativa sätt, såsom säkra och skonsamma hudvårdsprodukter, att vårda din hud på. Som gravid kan din hud som sagt förändras. Du kan uppleva allt från torrhet och känslighet, till ökad oljeproduktion och pigmentförändringar. Det är därför viktigt att välja behandlingar och hudvårdsprodukter som är skonsamma men effektiva, och som använder sig av ämnen som är säkra för både dig och ditt ofödda barn.

Det viktigt att du hittar en daglig hudvårdsrutin som passar dig och din hud. Vi rekommenderar milda och skonsamma hudvårdsprodukter som är speciellt anpassade för gravida kvinnor. Dessa produkter hjälper till att behålla fuktbalansen i din hud och minimerar eventuella problem som kan uppstå under graviditeten.

Hudvårdsprodukter du bör undvika som gravid

För att undvika eventuella risker bör du vara medveten om vilka hudvårdsprodukter du bör undvika som gravid. Vissa produkter kan innehålla ingredienser som kan absorberas genom huden och påverka fostret. Det är därför bäst att undvika hudvårdsprodukter som innehåller starka ämnen och kemikalier, eller syntetiska dofter. Använd inte produkter som innehåller retinol, salicylsyra och andra potentiellt skadliga ämnen. Välj istället produkter med naturliga ingredienser som är kända för att vara säkra för gravida kvinnor. Våra hudvårdsexperter på Akademikliniken kan rekommendera produkter som är både skonsamma och effektiva under graviditeten.

Om du har några frågor kring ansiktsbehandlingar eller hudvårdsprodukter under graviditeten, tveka inte att kontakta någon av våra kliniker eller boka en konsultation nedan.

Boka konsultation