Tatueringsborttagning

Vi kan ta bort samtliga färger i en tatuering. Vi kan även avlägsna kosmetiska tatueringar.

Tatueringar är idag mer populärt än någonsin. Att vilja ta bort en tatuering är också väldigt vanligt då man kanske ångrar sig eller då tatueringar ofta ändrar färg och form med tiden allteftersom hudkvaliteten förändras.

Vilka möjligheter finns det inom tatueringsborttagning?

Vi har möjligheten att ta bort samtliga färger i en tatuering med hjälp av lasern Fotona QX Max. Det är en laser som är speciellt utvecklad för att ta bort tatueringar på ett effektivt sätt med hjälp av snabba högenergipulser.

Vi kan även avlägsna kosmetiska tatueringar. Men då används en annan metod som bygger på att man öppnar upp tatueringen och applicerar en speciell pasta som får verka och successivt dra upp pigmentet från huden.

Vad händer inför en behandling?

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken behandling som är lämplig och informerar dig om hur den går till och hur många behandlingar som kan komma att krävas.

Du bör inte vara solbränd inför behandlingen. Du bör även vara försiktig med solen närmsta tiden efteråt.

Hur går en behandling till?

Lasern är speciellt utvecklad för att behandla olika hudförändringar samt ta bort tatueringar. Kom ihåg att det krävs flera behandlingar för att ta bort en tatuering och ibland är det svårt att ta bort en tatuering helt och hållet. Vissa skuggor kan bli kvar. Likaså kan några av de nya färger som används vid tatuering göra det extra svårt att bli av med ett motiv.

De traditionella blåsvarta tatueringarna är oftast de lättaste att ta bort. Vid de flesta behandlingar gör vi en provbehandling för att se hur huden reagerar. Du bör inte vara solbränd inför behandlingen och den sker med sex veckors mellanrum.

Borttagning av kosmetiska tatueringar

Kosmetiska tatueringar (läppar och ögonbryn) tas bort med en specifikt framtagen behandling. Vi rekommenderar att man bokar in en konsultation för att diskutera just ditt fall. Behandlingen går till så att man öppnar upp tatueringen med en nål och där efter applicerar man en speciell pasta på tatueringen. Man får därefter en mörk/svart skorpa runt det behandlade området i ca 1-2 veckor och en lätt rodnad som håller i sig i ca 14 dagar. Behandling kan ske med 8 veckors intervall.

Vad kostar tatueringsborttagning?

Under en konsultation med vår duktiga och erfarna kosmetiska tatuerare får du reda på vad hon kan göra för just dig. Vilken metod som är mest lämplig för de problem du vill behandla.  Ibland krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå optimalt resultat.

Priset för en kosmetisk tatuering beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen och typ av tatuering som skall tas bort. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Boka konsultation för tatueringsborttagning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev