BOKA

Dr. Ulf Garpered, Plastikkirurg Malmö

Ulf Garpered fick sin läkarutbildning vid Karolinska Institutet i Stockholm och legitimerades 1990. Hans plastikkirurgiska intresse väcktes 1994 under ett vikariat som underläkare på Plastikkirurgiska kliniken i Uppsala.

Ulf blev specialist i ÖronNäsHals-kirurgi 1996 och har även hunnit arbeta ett par år som bröstkirurg på Centrallasarettet i Västerås. Den plastikkirurgiska specialistutbildningen fick han på Universitetssjukhusen i Uppsala och Örebro och blev specialist 2004.

I Örebro har Ulf Garpered under några år varit ansvarig för mikrokirurgiska rekonstruktioner i huvudhalsområdet och därtill rekonstruerat bröst, näsor och ögonlock efter tumörsjukdomar. Han har varit handledare för flera ST-läkare, ofta anlitats som föreläsare inom plastikkirurgin och bedrivit forskning om malignt melanom.

Sedan 2003 har Ulf fortlöpande utbildat sig i kosmetisk kirurgi och arbetar heltid på Akademikliniken i Malmö sedan 2010.

Ulf Garpered är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svenska Läkarsällskapet, Svensk Plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi där han även sitter med i etiska rådet.