Kan man amma med silikonbröst?

5 frågor och svar om bröstförstoring och graviditet som du alltid undrat över

Hur påverkar en bröstoperation en eventuell graviditet? Kan man ens amma med silikonbröst? Ska jag vänta tills jag fött barn?
Vi på Akademikliniken har samlat alla funderingar, och pratat med plastikkirurgerna specialiserade på bröstförstoring för att ge dig svar på dina frågor gällande bröst, graviditet och amning.

Kom ihåg att alla kroppar är olika. Alla har olika förutsättningar: ålder, tidigare graviditeter, levnadsvanor osv – allt spelar in när det gäller plastikkirurgi och graviditeter.

1. Hur påverkas dina bröst av en graviditet?

Körtlarna utvecklas och expanderar under en graviditet, därför får kvinnor större bröst när de är gravida. Brösten gör sig redo för att ge näring till bebisen och därför förbereder sig kroppen så gott den kan på att kunna ge mat till.

2. Behåller brösten sin form efter en graviditet?

Efter en graviditet och amning så känner de flesta att brösten blivit lite hängigare och mjukare. Men egentligen handlar det inte om amningen, utan själva graviditeten – så detta behöver inte vara en anledning att avstå amning. Att amma barnet har visat sig ha flera fördelar, så det är inget att vara rädd för.

3. Kan jag amma efter en bröstförstoring?

Du kan utan problem amma med en efter bröstförstoring.

Siluetten av en kvinnokropp.

4. Ska jag vänta med bröstförstoring till efter jag fött barn?

Om du vet att du kommer vara med barn inom en snart framtid, så kan det vara en bra idé att avvakta med din bröstförstoring till efter din graviditet. Om du inte har planer på att bli gravid inom en snar framtid, så följ ditt hjärta och nyfikenhet och boka en gratis konsultation för bröst.

Det finns de som har en stor längtan efter större bröst men väljer att avvakta tills efter de fått barn. Men ibland vill man ha flera barn, och då kan det handla om flera års väntan. Enligt våra plastikkirurger är det flera kvinnor som önskar att de hade uppfyllt sin dröm om större bröst tidigare – eftersom det har resulterat i så mycket glädje och självförtroende för patienten. Men vi på Akademikliniken ska inte välja åt dig. Det är helt upp till kvinnor själva att välja vad de vill göra med sin kropp.

5. Vad kostar en bröstkonsultation?

Om du är osäker på när den rätta tiden är för dig att göra en bröstförstoring då kan du först i lugn och ro prata med en plastikkirurg om allt du undrar. Boka en konsultation på Akademikliniken här. Efter att ha samtalat med dig kan plastikkirurgen utifrån vad du har kommit med för önskemål rekommendera vad som är bäst för dig som unik patient och vad ditt ingrepp skulle kosta.

PS. Om du redan har barn, och skulle vilja lyfta brösten lite, låt oss informera dig om hur det går till. Det är bara att boka en tid.

Vi ser fram emot att träffa dig!