BOKA

Implantatbyte- bröst

boka konsultation

Akademikliniken har sedan vi grundades 1991 genomfört över 25.000 bröstförstoringar, vilket ger oss en erfarenhet och trygghet som gör oss helt unika i Norden. Har man en gång gjort en bröstförstoring kan ett implantatbyte i vissa fall bli aktuellt efter en tid, då är Akademikliniken ett tryggt val.

boka konsultation

En av de största anledningarna till att man väljer att göra ett implantatbyte är att man önskar byta storleken på sin byst. Har man en gång gjort en bröstförstoring kan det senare i livet finnas anledning till att man vill byta sina implantat till större eller mindre. Även med insatta implantat kan livets gång med viktförändringar, hudens försämrade elasticitet, graviditet och amning bidra till att brösten blir slappare och upplevs hängiga. För att åter få en fin formad byst kan då ett implantatbyte eller ett implantatbyte i kombination med ett bröstlyft återskapa bröstets tidigare form.

I sällsynta fall kan det med tiden uppstå komplikationer med implantat. I dessa fall kan ett implantatbyte vara en bra åtgärd för att fortsatt ha ett hälsosamt och fint bröst.