BOKA

LPG och lymfdränage

boka konsultation

LPG har flera användningsområden, vi använder LPG för cellulitbehandlingar (Body sculpting), lymfdränage, ärrbehandlingar och huduppstramning.

boka konsultation

LPG har flera användningsområden. Vi använder LPG för lymfdränage, ärrbehandlingar, huduppstramning och body-sculpting.

Användningsområden LPG

Kroppsskulptering är en kategori av behandlingar som är icke-invasiva. Det betyder att man inte skär eller på annat sätt tränger igenom huden. Akademikliniken är med och leder utvecklingen inom den här grenen av estetiska behandlingar.

Det gör vi genom kliniska studier kring effekterna av fettcellsreducering med hjälp av ultraljud, samt fettsmältning och cellulitbehandling med elektroder.

LPG hjälper till att återhämta hudens elasticitet och skyndar på processen. Behandlingen ska påbörjas efter amningsperioden slut.

LPG hjälper ärren att mjukna efter operation och strålbehandling.

Användningsområden lymfdränage

Används både före och efter fettsugning för att dränera vätska och minska svullnad och smärta. Dessutom kan ojämnheter som uppkommer i samband med fettsugning försvinna fortare.

När cirkulationen ökar öppnas blod- och lymfkärl upp i hud- och underhudsfettet vilket gör att slaggprodukter snabbt dräneras ut och försvinner.

För att man ska nå bästa resultat bör man genomföra 1-2 behandlingar 2 gånger i veckan ett par veckor före ingreppet. Efter en operation behandlar utifrån individuella rekommendationer, men det brukar handla om två gånger i veckan.

Vi brukar också rekommendera LPG efter ett kirurgiskt ansiktslyft för att på så sätt dränera och hjälpa till med blodcirkulationen så att den kommer igång snabbare. Behandling genomförs 1-2 gånger i veckan och kan påbörjas cirka en vecka efter operation.

Så går en behandling LPG & lymfdränage till

 • Specialist på Akademikliniken konsulterar med en kund

  Går igenom dina förväntningar och önskemål

  Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar vi vilken behandling som är bäst. Du får information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

  Förbered genom att hålla dig i form

  Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid hos en av våra specialister. Det är bra om du förbereder dig genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter behandlingen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

 • Vätska förs ut ur kroppen

  LPG är en mekanisk djup bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen i kroppen. Behandlingen sätter även igång lymfcirkulationen vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare kan föras ut ur kroppen.

  Svullnader i kroppen minskar och kroppen får ny energi. Behandlingen stimulerar hudens kollagen och elastin och ger en uppstramande effekt vilket kan ses som förebyggande för celluliter.

 • Lyssna till kroppens signaler

  Det är viktigt att du följer våra råd efter behandlingen. Eftersom vi reagerar olika på en behandling är der också viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

  När du går hem efter en behandling får du ett återbesökskort med telefonnummer och du är välkommen att ringa oss om du skulle ha några frågor.

Våra priser LPG & lymfdränage

Vad kostar LPG & lymfdränage?

Priset för en behandling med LPG & lymfdränage beror på en rad faktorer. Bland annat på omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Kombinations- och efterbehandling

Efterbehandling

För att få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.