BOKA

Hårtransplantation med Nordens första och världens enda hårrobot

boka konsultation

Vi är mycket stolta över att vara först i Norden med den världsledande hårtransplantationsroboten Artas. Hårtransplantation utan linjära ärr och kort konvalescenstid.

boka konsultation

Just nu erbjuder vi kostnadsfri konsultation samt ett introduktionspris på hela 20%.

Ordinarie pris 75 000 SEK – NU 60 000 SEK.  Alltså först till kvarn så skynda att boka din konsultation. Boka direkt på Kundtjänst 08-614 5400

Varför Artas hårrobot?

• Kort konvalescenstid

• Med teknikens hjälp – kortare operationstid

• Permanent och naturligt resultat

• Inga linjära ärr

• Inga stygn

Artas Hårrobot

Artas hårrobot arbetar med FUE-tekniken. Detta innebär att ett område rakas och hårsäckarna plockas ut en och en. Med den nya tekniken görs detta med stöd av en robot – Artas. Roboten gör det precisa arbetet som att markera och lyfta upp hårsäckar som ska användas till din transplantation. Artas förbereder även kanalerna där hårsäckarna ska placeras för bästa resultat, med minimal inverkan på befintliga hårsäckar. Ett team av hårtekniker implanterar sedan manuellt dina hårsäckar med största varsamhet. Då systemet har exakt koll på hur många kanaler som skapats samt hur många hårsäckar som explanterats ger den ett så optimalt resultat som möjligt för just ditt behov.

Matematisk beräkning

Roboten arbetar i ett team med kirurg och hårtekniker. Man börjar ingreppet med att roboten gör kanaler enligt den design som satts tillsammans med din kirurg. Fördelen med detta är att hårteamet får reda på exakt det antal hårsäckar som behövs för att utföra din transplantation. En matematisk beräkning tas fram utav hårroboten, beräkningen talar om vart varje hårsäck ska placeras för att uppnå det resultatet som du och din kirurg gemensamt kommit fram till. Kirurgen kan sedan manuellt lägga till kanaler om det behövs.

 

Se hur en hårtransplantation med hårroboten går till

Akademikliniken är först ut i Norden med Artas Hårrobot. Se här hur en hårtransplantation går till med alla hårrobotens fördelar.

 • Undersöker hårkvaliteten

  Vid det första konsultationsbesöket diskuterar vi igenom dina förväntningar, undersöker din hårkvalitet och allmänna hälsa.

  Vi ger dig utförlig information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

 • Operationen sker med lokalbedövning

  På morgonen när du kommer in till oss Akademikliniken träffar du först kirurgen som ritar hårlinjen. Sedan pratar ni igenom hur transplantaten ska fördelas samt fotograferar.

  Själva hårtransplantationen görs under sedering och lokalbedövning. Vi förbereder sedan bakhuvudet där vi planerar att ta transplantaten ifrån.

  FUE-metoden (Follicular Unit Extraction)

  Vi lokalbedövar området och rakar sedan huvudet. Därefter stansas hårsäckarna ut med hjälp av hårroboten och efter det plockas de sedan varsamt ut en och en och inspekteras sedan under mikroskop.

  Transplantationen

  I detta skede ges ytterligare lokalbedövning i det område där transplantationen skall ske. Därefter planteras transplantaten in i de kanaler som gjorts av hårroboten.

  Denna metod är tidskrävande då den måste utföras med största noggrannhet för att kunna resultera i ett så naturligt resultat som möjligt.

  PRP (stamcellsbehandling)

  När du utför en hårtransplantation hos oss ingår en stamcellsbehandling.

  Det har visat sig ha en gynnsam effekt på hårutväxt, det hämmar håravfall, gör håret starkare och även återaktiverar svaga hårsäckar. Man brukar rekommendera 4-6 behandlingar för ett gynnsamt resultat

  Läs mer om PRP (Stamcellsbehandling) här

 • Åka hem samma dag

  Du får åka hem samma dag som du har genomgått en hårtransplantation men det finns möjlighet att övernatta.

  Hur länge man stannar hemma efter en hårtransplantation är individuellt och beror lite på vilket yrke man har. Normalt är 1-2 veckor.

  De första veckorna efter

  Under den första veckan efter din hårtransplantation skall du undvika att mekaniskt röra med fingrarna på det transplanterade området. Du får inte heller ha huvudbonad eller täcka huvudet med något under de 2 första veckorna efter operationen. För användning av hjälm gäller 3 veckor. Du skall även undvika tunga lyft och fysisk ansträngning under dessa 2 veckor.

  Efter en hårtransplantation med hårrobot läker dina sår snabbare än efter en traditionell hårtransplantation. Du kan och får därför redan efter en vecka börja tvätta hela huvudet som vanligt igen. Slutresultatet av din hårtransplantation kan du se redan efter 6-12 månader.

  Mer information

  Vid din konsultation  kommer du få ytterligare och mer specifik information om vad som händer efter din behandling.

Bokning Konsultation Hårrobot

Är du intresserad av en konsultation för eventuell hårtransplantation med Artas Hårrobot?
Då ber vi dig fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Observera! Konsultation för Manuell Hårtransplantation bokas direkt i Webbokningen.
Tack snälla! / Hårteamet