BOKA

Bröstförstoring hos Sveriges ledande specialister

boka konsultation

Vi är experter på estetisk bröstförstoring och har över 25 års erfarenhet. Med vår egen AK-metod kan du känna dig trygg med att slutresultatet blir som planerat, operationen går snabbare och att risken för komplikationer minimeras.

boka konsultation

Bröstförstoring är det mest efterfrågade plastikkirurgiska ingreppet hos oss och de flesta kliniker runtom i världen. Många kvinnor upplever att deras bröst förlorar i spänst, volym och fasthet med åren. En bröstförstoring kan också göras för att korrigera medfödda missbildningar eller rekonstruera bröstet efter cancer. Vi utför bröstförstoringar i Stockholm, Malmö och Göteborg

Bröstoperation med högt säkerhetstänk

Vänder du dig till en väletablerad klinik med specialister i plastikkirurgi, högt säkerhetstänk och lång erfarenhet så är risken för komplikationer efter en bröstförstoring liten.

Förstora brösten med naturligt resultat

Med dagens moderna tekniker, implantat av hög kvalitet och en skicklig plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och utgår från dina förutsättningar, får du ett naturligt fint resultat och en byst som du kan känna dig nöjd med under lång tid framåt.

Så går en bröstförstoring till

 • Visualiserar brösten med 3D-simulering

  Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar. Vi går också igenom operationen och svarar på dina frågor.

  Vid konsultationen använder vi oss av 3D-simulering som visar hur dina bröst kommer se ut efter operationen. Men hjälp av systemet kan vi titta på hur olika storlekar och olika typer av implantat skulle se ut på dig (runda eller droppformade).

  Ger råd och stöd inför ditt val

  Vi mäter även bröstens och bröstkorgens dimensioner för att kunna beräkna vart vi ska placera dina implantat. Våra plastikkirurger och sjuksköterskor kan ge råd och stöd, men avgörande för valet av implantat och storlek är dina önskemål och vad som är medicinskt och tekniskt möjligt.

  Hjälper dig att boka operationstid

  Vid besöket får du information om vad ingreppet kan kosta samt våra väntetider med mera. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig med en tid som passar dig

 • Fotografering av operationsområdet

  Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och följer våra rekommendationer om vad som gäller före, under och efter operationen.

  På operationsdagen träffar du din plastikkirurg igen som fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare.

  Operationen tar en timme

  Operationen sker under narkos och tar cirka en timme. Implantatet placeras bakom eller framför bröstmuskeln. Vanligtvis sys snitten ihop med dolda stygn som kroppen successivt absorberar.

  Efter operationen kommer du till vår bevakade uppvakningsavdelning. Därefter stannar du kvar på Akademiklinikens vårdavdelning tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

  Sport-BH de första veckorna

  På operationsdagen provar du också ut en sport-bh. Den fungerar som stödbandage för din byst under de första veckorna efter operationen.

 • Spänning och ömhet

  Den första tiden efter operationen kan du uppleva en känsla av svullnad, spänning och ömhet. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna efter operationen.

  Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort den eventuella stygn som finns kvar.

  För att minska ömheten är det bra att lyfta armarna och tänja på bröstmusklerna. Undvik överdrivna rörelser de första dagarna efter operationen.

  Redan dagen efter operationen kan du ta av din sport-bh och duscha, för att därefter sätta på bh:n igen. Kirurgtejpen ska dock sitta kvar på ärren. Du behöver inte stanna hemma från arbetet. De flesta tycker dock att det är bra att vara ledig en till två veckor, beroende på vilka arbetsuppgifter man har.

  Undvik att sola ärren

  Den första tiden bör du endast tillåta dig lugna promenader. Efter cirka tre veckor kan du börja träna igen. Men du bör undvika att tänja ärren de tre första månaderna.

  Hur läkningsprocessen fortskrider är individuellt.  Lyssna därför till din kropps signaler och anpassa dig efter dem. Tänk dock på att använda kirurgtejp och undvik att sola ärren under de första sex månaderna.

  Tillgängliga dygnet runt

  Efter operationen finns vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan om du behöver komma i kontakt med oss efter att du gått hem.

Före- och efterbilder

Våra priser

Det här ingår i priset

I grundpriset ingår operationen, narkos och bedövning. Självklart ingår även eftervård i form av bevakad uppvakningsavdelning och personligt omhändertagande på vår vårdavdelning. Ett återbesök ingår även för att följa upp resultatet.

Du har tillgång till din plastikkirurg och övrig vårdpersonal 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan
efter att du åkt hem. Föreligger medicinsk indikation ingår övernattning på kliniken inklusive måltider.

Vad kostar bröstförstoring med implantat?

Priset för en bröstförstoring beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Mammapaketet 12 % rabatt

Bröstförstoring ingår även i vårt Mammapaket där vi samlat de vanligaste ingreppen och behandlingarna för dig som är mamma. Allt för att du ska känna dig nöjd. Med dig själv.

Delbetala din bröstoperation

Vi på Akademikliniken kan erbjuda delbetalning av din bröstoperation. Vi samarbetar med både Human Finans & Resurs Bank.

Metoder & material

AK-metoden

Vi har utvecklat en matematisk metod. Den går ut på att man i förväg exakt kan bestämma var bröstimplantaten ska sitta. Vi utgår från noggranna analyser och mätningar för att få ett bra slutresultat anpassat efter dina unika förutsättningar och önskemål.

Se resultatet innan med 3D-simulering

Akademikliniken var först i Norden med att erbjuda 3D-simulering i samband med konsultationen. Den ingår alltid i priset för en bröstförstoring med implantat hos oss. Med hjälp av 3D-simulering kan du se resultatet av din bröstförstoring innan själva operationen.

Bröstimplantat av högsta kvalitet

Vi använder oss framför allt av silikonimplantat tillverkade av läkemedelsföretaget Motiva och Mentor. Dessa företag erbjuder livstidsgaranti på sina implantat när det gäller hållbarheten.

Kvalitet & trygghet

Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst

I grundpriset för en bröstoperation ingår alltid Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst. Det betyder att eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas med en kostnadsfri korrektionsoperation.

BRIMP

Bröstimplantatregistret BRIMP är ett initiativ för att säkerställa trygghet och hög kvalitet för kvinnor som opererar in bröstimplantat. Syftet är att öka patientsäkerheten.

Risker & möjliga problem

Om kapselbildning och asymmetri

Allvarliga komplikationer är mycket ovanliga vid en bröstoperation. Här kan du läsa om de specifika problem som ändå kan uppstå efter ett ingrepp.

Frågor & svar narkos

De senaste 25 åren har narkos utvecklats mycket och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som skall sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd innebär en ökad risk tex hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget och de sjukdomar som föreligger.

Alla operationer och all narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillståndet. För det stora flertalet är risken försumbar. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig. Den rädsla många upplever inför narkos är oftast ogrundad och beror snarare på förlust av kontroll.

Det finns ingen standarddos. Alla narkoser anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som skall genomföras och individens förutsättningar.
Vi reagerar alla olika på anestesi. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet.

Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkos övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.

Frågor & svar bröstförstoring

Vi använder implantat av högsta kvalitet från de största och mest väletablerade leverantörerna på Marknaden; Allergan, Mentor, Motiva och även B-Lite.

Hos oss får du ingen standardlösning, utan vi skräddarsyr resultatet utifrån dina individuella förutsättningar. Vår unika mätteknik, som är framtagen för att få ett så naturligt resultat som möjligt, har gjort oss världskända i hela branschen. Med hjälp av 3D-simulering visualiserar vi hur din nya byst kommer att se ut i alla vinklar och tillsammans väljer vi ett lämpligt implantat. Genom en speciell teknik för placering av implantatet är Akademikliniken en av de första klinikerna i Norden att standardmässigt minimera ärrens storlek och synlighet. För oss är också återbesök en viktig del i processen för att säkerställa att du känner dig nöjd och att inga komplikationer uppstår. De ingår i priset under 12 månader.

Ja helt osynligt är det inte men det är i normalfallet väldigt litet och diskret. I regel bara som en mycket tunn och fin linje som ligger precis i bröstvecket när ärret läkt helt efter några månader

För oss är det viktigt att du ska få ett så naturligt resultat som möjligt. Och för att få det måste man mäta sig fram och ta hänsyn till just dina biologiska förutsättningar. Hur implantatet sätts in påverkar positionen av dina bröstvårtor. Sätts implantatet för lågt, pekar bröstvårtorna uppåt och sätts det för högt pekar de istället nedåt. Med AK-metoden mäter vi och analyserar just dina biologiska förutsättningar så att implantatet hamnar på bästa stället och resultatet blir så naturligt som möjligt.

Normalt, ja. Tillfällig känselnedsättning är ofrånkomlig.

I många fall handlar en bröstförstoring snarare om att få den form och volym man vill att brösten ska ha, snarare än att de ska bli så mycket större. På det sättet är ordet ”förstoring” lite vilseledande. De flesta av våra patienter vill ha proportionerliga bröst som passar till just deras kropp.

Vilken typ av implantat och storlek som passar just dig bäst beror på dina individuella förutsättningar och hur just din kropp ser ut. Med stor sannolikhet ser inte du och din vän exakt likadana ut och det som blir bäst för dig är inte säkert att det är samma som passade henne. Vi gör en ordentlig analys i samband med konsultationen och väljer tillsammans ut det om motsvarar det resultat som du vill uppnå

Du får hjälp av plastikkirurgen i samband med konsultationen att välja det bröstimplantat som passar just dig bäst för det resultat som du vill uppnå. Det är viktigt att noga analysera och diskutera innan det slutgiltiga valet görs.

Det är ett sätt att visualisera hur slutresultatet kommer att se ut av din bröstförstoring. Vi tar en bild av dig med en särskild 3D-kamera och använder sedan en dator för att visa hur olika former och storlekar på implantat kommer att se ut på just dig. Det är ett sätt för plastikkirurgen och dig att komma fram till vilket resultat just du vill ha och också kunna jämföra olika alternativ.

Det är egentligen en smaksak. Vad vill du uppnå för resultat och hur vill du att dina bröst ska se ut efter din bröstoperation. Man kan få ett naturligt fint resultat med båda varianterna.

Oftast är det bäst att lägga det under bröstmuskeln. Dels  döljer muskeln själva implantatet vilket ger ett mer naturligt resultat. Dels bidrar det till att bröstimplantatet hålls bättre på plats.

Silikonet som implantatet innehåller är sk formstabilt, dvs det är inte flytande utan påminner om konsistensen på ett geléhallon. Om implantatet av någon anledning skulle gå sönder så kan inte innehållet ”flyta ut” i kroppen”.

De är mjuka och följsamma men naturligtvis inte lika mjuka som ett helt ”naturligt” bröst känns. I samband med din konsultation får du möjlighet att känna och klämma på de olika implantaten

Enkelt förklarat betyder det att kroppen bildar en vävnad runt själva implantatet, som ett skal ungefär. Det är i sig inte farligt men kan kännas obehagligt bland annat eftersom bröstet kan bli hårt och det kan även ändra form. Detta åtgärdar man med en ny operation där man byter ut implantatet. Risken är ungefär 4-5% under de första 10-15 åren efter operationen.

LÄS MER HÄR

Med dagens implantat finns det egentligen inte någon exakt gräns men många väljer att av olika anledningar byta ut sina implantat efter 10-15 år, då det kan vara lämpligt att boka en ny konsultation. Dels får du hjälp med en undersökning av brösten och implantaten, dels förslag på eventuell ny operation om det behövs. Viktigt att tänka på är att det händer mycket med kroppen på 10-15 år – den åldras och genomgår andra förändringar som t ex viktnedgång och graviditet och amning.

Ja, du får vara beredd på att det gör ont under den första tiden efter operationen men vi hjälper dig med lämplig smärtlindring.

Vi rekommenderar att du inte tränar alls under de första tre veckorna efter din operation. Promenera är ok redan direkt efter operationen. Efter tre veckor är det ok att börja träna men man ska undvika träning som påverkar bröstmusklerna och därför ska man undvika alla övningar där armarna används t ex

Ja, det går bra att göra mammografi men det är viktigt att du talar om för sköterskan innan undersökningen att du har bröstimplantat så att de kan utföra den på rätt sätt

Som vid alla typer av kirurgi finns det risk för infektion. Andra risker är asymmetri i läkningsfasen, rotation av implantatet, veckbildning av protesens ytterhölje, känselpåverkan runt ärret och i vissa fall även på andra delar av bröstet. På senare år har en ny orsak till så kallad sen sårvätskebildning uppmärksammats, BIA-ALCL. Det är en mycket ovanlig form av lymfom som i de flesta fall helt kan botas genom avlägsnande av implantatet och omgivande bindvävshinna.

Genom vår Trygghetsgaranti får du hos oss en kostnadsfri korrektionsoperation av eventuella oönskade resultat och komplikationer som kan  kopplas till den primära operationen. Trygghetsgaranti i 12 månader ingår i det priset du betalar för din bröstförstoring. Om du vill kan du mot en extra kostnad förlänga Trygghetsgarantin så att den gäller i tre eller fem år.

Det finns inga tecken som visar på att bröstimplantat påverkar amning på ett negativt sätt.

Kapselbildning är något som uppstår när det bildas en förtjockad bindvävskapsel runt implantatet som gör att bröstet kan kännas hårt. Den knottriga ytan på implantatet har till syfte att minska risken för detta.

En kapselbildning är i sig inte farlig, men kan försämra formen och konsistensen på brösten. I det fall kraftig kapselbildning skulle uppstå kan det vara nödvändigt med en kompletterande operation. Då vidgar man kapseln via de gamla hudsnitten så att brösten åter känns mjuka, en så kallade kapselklyvning.

Har du fler frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss. Likaså om du vill boka tid för konsultation är du välkommen att kontakta oss.

Bröstet kan bli lite ömt, tappa formen och kännas obehagligt. Misstänker man kapselbildning eller att någonting annat inte är som det ska med brösten eller implantaten, är det viktigt att kontakta oss. Då bokar vi in ett besök hos din plastikkirurg som undersöker och föreslår lämplig åtgärd.

Akademikliniken erbjuder en kostnadsfri korrektionsoperation av eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen genom vår Trygghetsgaranti. I grundpriset för en bröstförstoring eller bröstförstoring I kombination med lyft ingår alltid Trygghetsgaranti under en 12-månaders period efter den primära operationen har utförts. Om man önskar som kund, kan man mot en extra kostnad, förlänga garantin till 3 eller 5 år.

Läs mer om trygghetsgaranti bröst här