BOKA

Bröstförstoring med implantat

boka konsultation

Vi använder enbart implantat av högsta kvalitet. Med hjälp av 3D-teknik kan vi simulera resultatet av bröstförstoringen och hur din byst kommer att se ut.

boka konsultation

Det finns ett stort antal tillverkare av bröstimplantat i världen. Bröstimplantaten skiljer sig åt i fråga om innehåll, yta, storlek, form och kvalitet. Det kan vara svårt att som patient förstå implantatens olika egenskaper och jämföra dess fördelar och nackdelar. Du kan utföra din bröstförstoring på våra huvudkliniken i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Implantat av högsta kvalitet

För att underlätta för dig, har vi valt ut de implantat på marknaden som håller högst kvalitet samt högst säkerhetsnivå. De silikonimplantat vi därför har valt att använda oss av är utav märkena Motiva och Mentor. Samtliga av dessa implantat  är CE-märkta av EU eller FDA-godkända.

Så går en bröstförstoring med implantat till

 • Tredimensionell bild av dig

  Med hjälp av 3D-tekniken Vectra 3D Precision Light kan vi, i samband med din konsultation, simulera hur resultatet av din bröstförstoring kommer att se ut.

  Du får ta av dig kläderna på överkroppen och dina bröst fotograferas med hjälp av Vectra 3D-kameran. Bilderna laddas upp i datorn som sedan genererar en trediemensionell bild av dig.

  I nästa steg väljer du tillsammans med din plastikkirurg eller sjuksköterska mellan olika typer och storlekar av implantat.

  Tittar på bilden – ur alla vinklar

  En tredimensionell bild genereras av hur du och din kropp kommer att se ut med just det valda implantatet.

  Bilden kan roteras i 360 grader vilket gör att du kan se hur brösten kommer att se ut i alla vinklar. Du kan till och med se hur det kommer att se ut när du tittar ned på dina egna bröst.

  Jämför olika implantat

  Du kan också jämföra olika simuleringar med olika implantat ur olika vinklar för att se vad du föredrar.

  Viktigt att veta är att 3D-simulering inte kan göras på dig som redan har implantat sedan tidigare, eller om du har en uttalad hängbyst.

 • Egen sängplats

  På operationsdagen checkar du in på kliniken den tid du blivit kallad till oss. När du har fått en egen sängplats och klätt om kommer vi in och tar prover och ger dig lugnande medicin.

  Mätningar enligt AK-metoden

  Efter det träffar du din plastikkirurg som gör mätningar på din kropp enligt AK-metoden, för att fastställa exakt hur implantaten ska placeras för bästa resultat. Kirurgen tar också bilder som läggs in i din patientjournal för uppföljning efter operationen.

  Därefter får du komma in i operationssalen och träffa den narkospersonal som söver dig inför operationen.

  Operationen tar cirka en timme

  En bröstförstoring tar cirka en timme och utförs alltid under narkos. När du är sövd gör kirurgen ett snitt i vävnaderna och skapar på så sätt en ficka där implantatet ska placeras.

  Vanligast på Akademikliniken är att snittet placeras i vecket under bröstet. Men i vissa fall kan man placera snittet i armhålan eller i kanten av bröstvårtan.

  När snittet placeras under bröstet sker det precis i kanten av implantatet och sys med en speciell teknik, som gör ärret princip osynligt med tiden.

  Försvårar inte amning

  Implantatet placeras antingen bakom eller framför bröstmuskeln. Vilket som passar just dig bäst beslutas tillsammans med den kirurg som ska utföra din bröstförstoring.

  Din egen bröstkörtelvävnad ligger alltid framför implantatet och det försvårar inte möjligheten för självundersökning av brösten eller amning.

 • Återhämtning på uppvakningsavdelning

  Efter att operation avslutats och du väckts ur narkosen flyttas du till vår bevakade uppvakningsavdelning.

  Där finns personal på plats som kontrollerar att du mår bra och återhämtar dig som du ska efter operation och narkos.

  Kvar hos oss 3-6 timmar

  När du har vaknat till efter operationen blir du normalt kvar hos oss i tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

  Be gärna någon att komma och hämta dig när det är dags att åka hem, då du kan känna dig medtagen efter operationen (du ska inte köra bil själv).

  Med dig hem får du recept på smärtstillande medicin och en stadig BH som kommer att fungera som ett stödförband och ska bäras dygnet runt i tre veckor efter bröstförstoringen. Därefter på dagarna under ytterligare tre veckor.

  Du når oss dygnet runt

  När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt om något skulle hända och du snabbt behöver få kontakt med oss.

  Återbesök efter en vecka

  Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för ett återbesök. Då kontrollerar vi bland annat att ärret läker som det ska och pratar om hur du mår och återhämtar dig.

  Det är helt normalt att brösten känns spända och svullna under de första en till två månaderna efter en bröstförstoring.

  Sport och träning kan du återuppta efter ca tre till sex veckor – diskutera det med din plastikkirurg. Kom ihåg att det kan dröja upp till flera månader innan brösten fått sin slutgiltiga form.

Före- och efterbilder

Implantat

Trygg bröstförstoring hos Akademikliniken

Silikon eller koksalt – vad ska man välja?

Enkelt beskrivet finns det två huvudtyper av bröstimplantat – silikonimplantat och koksaltsimplantat. Båda implantatstyperna har ett hölje av silikon, men är fyllda med antingen en koksaltlösning, formfast silikongel (s.k. geléhallonimplantat) eller en trögflytande silikongel.

På Akademikliniken använder vi oss framförallt av formfasta silikonimplantat med en texturerad, ruggad yta vilket tydligt minskar risken för kapselbildning.

Runda eller anatomiska implantat – hur väljer man?

Formen på implantatet är antingen runda eller droppformade (anatomiska). De runda implantaten finns i flera olika profiler (från bröstkorgen). De anatomiska implantaten finns dessutom i olika relation mellan höjd eller bredd.

Trygg bröstförstoring hos Akademikliniken

Motiva Minimal Scar

Att få ett fint ärr efter operation är något alla kvinnor önskar när de väljer att göra en bröstförstoring. Med Motiva kan man göra mindre snitt än någonsin tidigare på grund av implantatens mekaniska egenskaper. ”Minimal Scar” utförs med en så kallad ”Insertion Sleeve” som förenklar införing av implantaten, minskar bakteriell kontamination och detta på ett sätt som inte påfrestar implantatens mekaniska egenskaper.

Motiva Minimal Scar ger upp till hälften så små snitt jämfört med andra metoder på marknaden.

Implantat med Fettransplantation

Hybridbröstförstoring är ett fantastiskt kombinationsingrepp som ger ett så nära naturligt resultat som möjligt. Denna typ av bröstförstoring önskas av patienter av flera olika anledningar.

Anatomiska bröstimplantat

De anatomiska implantaten tillverkas i ett matrissystem som gör att man kan välja mellan olika former och profiler av varje implantatstorlek. Möjligheten att välja mellan olika typer av implantat och former gör att vi kan skräddarsy det nya bröstets utseende.

Baserat på dina individuella önskemål och kroppsliga förutsättningar får du hjälp av plastikkirurgen att välja rätt implantat för just dig. Akademikliniken är en av de kliniker i världen som har störst erfarenhet av bröstförstoringar med anatomiska implantat. Vi har gjort närmare 20 000 sådana operationer.

Kvalitet & trygghet

Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst

I grundpriset för en bröstoperation ingår alltid Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst. Det betyder att eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas med en kostnadsfri korrektionsoperation.

Metoder & material

AK-metoden

Vi har utvecklat en matematisk metod. Den går ut på att man i förväg exakt kan bestämma var bröstimplantaten ska sitta. Vi utgår från noggranna analyser och mätningar för att få ett bra slutresultat anpassat efter dina unika förutsättningar och önskemål.

Se resultatet innan med 3D-simulering

Akademikliniken var först i Norden med att erbjuda 3D-simulering i samband med konsultationen. Den ingår alltid i priset för en bröstförstoring med implantat hos oss. Med hjälp av 3D-simulering kan du se resultatet av din bröstförstoring innan själva operationen.

BRIMP

Bröstimplantatregistret BRIMP är ett initiativ för att säkerställa trygghet och hög kvalitet för kvinnor som opererar in bröstimplantat. Syftet är att öka patientsäkerheten.

Vad kostar bröstförstoring med implantat?

Priset för en bröstförstoring beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Mammapaketet 12 % rabatt

Bröstförstoring ingår även i vårt Mammapaket där vi samlat de vanligaste ingreppen och behandlingarna för dig som är mamma. Allt för att du ska känna dig nöjd. Med dig själv.

Risker & möjliga problem

Om kapselbildning och asymmetri

Allvarliga komplikationer är mycket ovanliga vid en bröstoperation. Här kan du läsa om de specifika problem som ändå kan uppstå efter ett ingrepp.

Frågor & svar Bröstförstoring

Vi använder implantat av högsta kvalitet från de största och mest väletablerade leverantörerna på Marknaden; Allergan, Mentor, Motiva och även B-Lite.

Hos oss får du ingen standardlösning, utan vi skräddarsyr resultatet utifrån dina individuella förutsättningar. Vår unika mätteknik, som är framtagen för att få ett så naturligt resultat som möjligt, har gjort oss världskända i hela branschen. Med hjälp av 3D-simulering visualiserar vi hur din nya byst kommer att se ut i alla vinklar och tillsammans väljer vi ett lämpligt implantat. Genom en speciell teknik för placering av implantatet är Akademikliniken en av de första klinikerna i Norden att standardmässigt minimera ärrens storlek och synlighet. För oss är också återbesök en viktig del i processen för att säkerställa att du känner dig nöjd och att inga komplikationer uppstår. De ingår i priset under 12 månader.

Ja helt osynligt är det inte men det är i normalfallet väldigt litet och diskret. I regel bara som en mycket tunn och fin linje som ligger precis i bröstvecket när ärret läkt helt efter några månader

För oss är det viktigt att du ska få ett så naturligt resultat som möjligt. Och för att få det måste man mäta sig fram och ta hänsyn till just dina biologiska förutsättningar. Hur implantatet sätts in påverkar positionen av dina bröstvårtor. Sätts implantatet för lågt, pekar bröstvårtorna uppåt och sätts det för högt pekar de istället nedåt. Med AK-metoden mäter vi och analyserar just dina biologiska förutsättningar så att implantatet hamnar på bästa stället och resultatet blir så naturligt som möjligt.

Normalt, ja. Tillfällig känselnedsättning är ofrånkomlig.

I många fall handlar en bröstförstoring snarare om att få den form och volym man vill att brösten ska ha, snarare än att de ska bli så mycket större. På det sättet är ordet ”förstoring” lite vilseledande. De flesta av våra patienter vill ha proportionerliga bröst som passar till just deras kropp.

Vilken typ av implantat och storlek som passar just dig bäst beror på dina individuella förutsättningar och hur just din kropp ser ut. Med stor sannolikhet ser inte du och din vän exakt likadana ut och det som blir bäst för dig är inte säkert att det är samma som passade henne. Vi gör en ordentlig analys i samband med konsultationen och väljer tillsammans ut det om motsvarar det resultat som du vill uppnå

Du får hjälp av plastikkirurgen i samband med konsultationen att välja det bröstimplantat som passar just dig bäst för det resultat som du vill uppnå. Det är viktigt att noga analysera och diskutera innan det slutgiltiga valet görs.

Det är ett sätt att visualisera hur slutresultatet kommer att se ut av din bröstförstoring. Vi tar en bild av dig med en särskild 3D-kamera och använder sedan en dator för att visa hur olika former och storlekar på implantat kommer att se ut på just dig. Det är ett sätt för plastikkirurgen och dig att komma fram till vilket resultat just du vill ha och också kunna jämföra olika alternativ.

Det är egentligen en smaksak. Vad vill du uppnå för resultat och hur vill du att dina bröst ska se ut efter din bröstoperation. Man kan få ett naturligt fint resultat med båda varianterna.

Oftast är det bäst att lägga det under bröstmuskeln. Dels  döljer muskeln själva implantatet vilket ger ett mer naturligt resultat. Dels bidrar det till att bröstimplantatet hålls bättre på plats.

Silikonet som implantatet innehåller är sk formstabilt, dvs det är inte flytande utan påminner om konsistensen på ett geléhallon. Om implantatet av någon anledning skulle gå sönder så kan inte innehållet ”flyta ut” i kroppen”.

De är mjuka och följsamma men naturligtvis inte lika mjuka som ett helt ”naturligt” bröst känns. I samband med din konsultation får du möjlighet att känna och klämma på de olika implantaten

Enkelt förklarat betyder det att kroppen bildar en vävnad runt själva implantatet, som ett skal ungefär. Det är i sig inte farligt men kan kännas obehagligt bland annat eftersom bröstet kan bli hårt och det kan även ändra form. Detta åtgärdar man med en ny operation där man byter ut implantatet. Risken är ungefär 4-5% under de första 10-15 åren efter operationen.

LÄS MER HÄR

Med dagens implantat finns det egentligen inte någon exakt gräns men många väljer att av olika anledningar byta ut sina implantat efter 10-15 år, då det kan vara lämpligt att boka en ny konsultation. Dels får du hjälp med en undersökning av brösten och implantaten, dels förslag på eventuell ny operation om det behövs. Viktigt att tänka på är att det händer mycket med kroppen på 10-15 år – den åldras och genomgår andra förändringar som t ex viktnedgång och graviditet och amning.

Ja, du får vara beredd på att det gör ont under den första tiden efter operationen men vi hjälper dig med lämplig smärtlindring.

Vi rekommenderar att du inte tränar alls under de första tre veckorna efter din operation. Promenera är ok redan direkt efter operationen. Efter tre veckor är det ok att börja träna men man ska undvika träning som påverkar bröstmusklerna och därför ska man undvika alla övningar där armarna används t ex

Ja, det går bra att göra mammografi men det är viktigt att du talar om för sköterskan innan undersökningen att du har bröstimplantat så att de kan utföra den på rätt sätt

Som vid alla typer av kirurgi finns det risk för infektion. Andra risker är asymmetri i läkningsfasen, rotation av implantatet, veckbildning av protesens ytterhölje, känselpåverkan runt ärret och i vissa fall även på andra delar av bröstet. På senare år har en ny orsak till så kallad sen sårvätskebildning uppmärksammats, BIA-ALCL. Det är en mycket ovanlig form av lymfom som i de flesta fall helt kan botas genom avlägsnande av implantatet och omgivande bindvävshinna.

Genom vår Trygghetsgaranti får du hos oss en kostnadsfri korrektionsoperation av eventuella oönskade resultat och komplikationer som kan  kopplas till den primära operationen. Trygghetsgaranti i 12 månader ingår i det priset du betalar för din bröstförstoring. Om du vill kan du mot en extra kostnad förlänga Trygghetsgarantin så att den gäller i tre eller fem år.

Det finns inga tecken som visar på att bröstimplantat påverkar amning på ett negativt sätt.

Kapselbildning är något som uppstår när det bildas en förtjockad bindvävskapsel runt implantatet som gör att bröstet kan kännas hårt. Den knottriga ytan på implantatet har till syfte att minska risken för detta.

En kapselbildning är i sig inte farlig, men kan försämra formen och konsistensen på brösten. I det fall kraftig kapselbildning skulle uppstå kan det vara nödvändigt med en kompletterande operation. Då vidgar man kapseln via de gamla hudsnitten så att brösten åter känns mjuka, en så kallade kapselklyvning.

Har du fler frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss. Likaså om du vill boka tid för konsultation är du välkommen att kontakta oss.

Bröstet kan bli lite ömt, tappa formen och kännas obehagligt. Misstänker man kapselbildning eller att någonting annat inte är som det ska med brösten eller implantaten, är det viktigt att kontakta oss. Då bokar vi in ett besök hos din plastikkirurg som undersöker och föreslår lämplig åtgärd.

Akademikliniken erbjuder en kostnadsfri korrektionsoperation av eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen genom vår Trygghetsgaranti. I grundpriset för en bröstförstoring eller bröstförstoring I kombination med lyft ingår alltid Trygghetsgaranti under en 12-månaders period efter den primära operationen har utförts. Om man önskar som kund, kan man mot en extra kostnad, förlänga garantin till 3 eller 5 år.

Läs mer om trygghetsgaranti bröst här

Frågor & svar narkos

De senaste 25 åren har narkos utvecklats mycket och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som skall sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd innebär en ökad risk tex hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget och de sjukdomar som föreligger.

Alla operationer och all narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillståndet. För det stora flertalet är risken försumbar. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig. Den rädsla många upplever inför narkos är oftast ogrundad och beror snarare på förlust av kontroll.

Det finns ingen standarddos. Alla narkoser anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som skall genomföras och individens förutsättningar.
Vi reagerar alla olika på anestesi. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet.

Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkos övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.