Stora och små bröstlyft på Akademikliniken i Malmö

Önskan om bröstlyft handlar för många kvinnor att återskapa bröstens ungdomliga form.

Efter graviditet och amning, viktminskning och med tidens åldrande förlorar brösten ofta sin fasthet, fyllighet och form. Dessutom förlorar huden elasticitet. Har dina bröst blivit slappa eller hängiga, men du fortfarande är nöjd med storleken, så kan ett bröstlyft vara något för dig.

Ett bröstlyft i Malmö kan givetvis också kombineras med en bröstförstoring med implantat som kommer att skapa eller återställa den naturliga fylligheten i brösten.

Konsultation om bröstlyft

Vid konsultationen kommer du och kirurgen i Malmö identifiera dina förväntningar och få svar på vad som är kirurgiskt möjligt. Din ursprungliga bröststorlek och bröstplacering kommer även ha betydelse för hur dina framtida bröst kommer att se ut. Tillsammans planerar ni en eventuell operation.

Stora och små bröstlyft

Kvinnor som söker för bröstförminskning har ofta stora besvär från rygg och axlar, medan kvinnor som söker för bröstlyft mer lider av bröstens utseende. En bröstförminskning och ett bröstlyft är liknande ingrepp, men vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen endast hud, medan man vid en bröstförminskning även avlägsnar körtelvävnad. Vi vill understryka att ett bröstlyft och en bröstforminskning inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.

Ett säkert förlopp

På Akademikliniken i Malmö är vi experter inom kosmetisk bröstkirurgi och våra duktiga plastikkirurger har lång erfarenhet av alla typer av kosmetiska bröstlyft. Under hela processen kommer du som vår patient att vara i kontakt med högt utbildad personal. Det ger trygghet och garanterar att du får en bra behandling.

 

Så går ett bröstlyft till

Inför operation

Vi går igenom dina önskemål och förväntningar

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar. Vi går också igenom operationen och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ingreppet, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd samt eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Håll dig i form som förberedelse

Du får praktisk information om hur du ska förbereda dig inför din operation samt vad som gäller vid narkos.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Ibland rekommenderar vi att du gör en mammografiundersökning. Det gäller främst äldre kvinnor och kvinnor med ärftliga anlag för tumörer.

Försök hålla dig i god form

Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form. Ta gärna reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen också.

På operationsdagen

Operationen tar 1-2,5 timmar

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg. Han börjar med att fotografera operationsområdet. Du träffar också din narkosläkare.

Du får även prova ut en sport-bh som du får kostnadsfritt av oss. Den fungerar som stödbandage under de första månaderna efter operationen.

Operationen tar en till två och en halv timme och sker under narkos.

Snitt läggs runt bröstvårtan

Man kan lägga olika snitt för att förminska eller lyfta en byst. Ett snitt läggs dock alltid runt bröstvårtan och vanligtvis ett upp och nedvänt T-format snitt mellan bröstvårtan och vecket under bröstet. Det vanligaste är att vi syr ihop snitten med dolda stygn som kroppen successivt absorberar.

Efter ingreppet

Omvårdnad och smärtlindring

Efter operationen kommer du till vår bevakade uppvakningsavdelning. Därefter stannar du kvar på Akademiklinikens vårdavdelning tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring. Duscha kan du göra dagen efter operationen.

Efter operationen kan du uppleva lätt värk, svullnadskänsla och mindre känsel. Det går över successivt under de första veckorna efter operationen. Efter 10-14 dagar kommer du tillbaka för kontroll och vi tar vi bort de stygn som finns kvar.

Lugna promenader rekommenderas

Tidigast efter sex månader kan vi bedöma slutresultatet. Men redan när stygnen är borta kan du se en förbättring. Efter 1-2 veckor kan de flesta börja arbeta och efter sex veckor kan du börja träna. Innan dess rekommenderar vi lugna promenader. Du bör undvika att tänja ärren under de tre första månaderna.

Lyssna på kroppens signaler

Läkningsprocessen är väldigt individuell. Därför är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Undvik att sola ärren under de första sex månaderna.

Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på skillnader i arvsanlag och hudens elasticitet. Därför är det viktigt att du har realistiska förväntningar.

Tillgängliga dygnet runt

Efter operationen finns vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan om du behöver komma i kontakt med oss efter att du gått hem.