BOKA

Hybrid bröstförstoring

Större bröst med fettransplantation och implantat

Bröstförstoring med implantat och fett kan vara ett alternativ för dig som önskar en förändrad form och/eller storlek av dina bröst. Genom att kombinera insättning av implantat med kroppsegen vävnad (fettransplantation) kan man få förändringar som kan vara svåra att uppnå med enbart implantat. Den kroppsegna vävnaden täcker implantatet för att minska risken att implantatkanter kan skönjas, och man får även en mindre vikt av brösten (tack vare balansen mellan den egna vävnaden och implantatet) men ändå med bibehållen önskvärd volym.

Högteknologiska metoder

En bröstförstoring med implantat och kroppsegen vävnad utförs alltid med högteknologiska metoder för att fettvävnaden ska kunna renas och injiceras så säkert som möjligt, samt i kombination med 3D-teknologi vid konsultationen för att visualisera olika resultat. Hur mycket fett som överlever går inte att förutse och därför kan de i vissa fall bli aktuellt med en påfyllnad av fett vid ett senare tillfälle.

Om du har behov för en fettransplantation i kombination med din bröstförstoring avgör kirurgen tillsammans med dig på konsultationen.

Låter detta intressant? Boka konsultation här

 

Trygg bröstförstoring hos Akademikliniken

Följande skäl kan vara en indikation för en bröstförstoring med implantat:

  • Balans mellan kroppsegen vävnad och implantat (mindre implantat och mindre vikt av brösten men med önskvärd volym)
  • Förändringar som inte endast kan skapas med implantat (öka ovanpol för att ta bort implantatkanter eller tex bygga upp den klyfta du eftersträvar)
  • Minska asymmetrier mellan brösten
  • För att få ett så naturligt resultat som möjligt. Detta genom användningen av egen kroppsvävnad som täcker implantatet på bästa möjliga sätt.

 

(MotivaHybrid, kallas denna teknik då den genomförs med ett Motiva-implantat, men metoden går att applicera med alla typer av implantat.)