5 frågor till vår kosmetiska tatuerare Jenny Hanzon

Okategoriserat, Aktuellt, Fråga våra experter, Ansikte

Vanliga missuppfattningar?
Många är rädda för att det ska bli svarta bryn – men så är inte fallet utan man lägger in olika färger, som anpassas efter personens förutsättningar. Det gör så att resultatet inte ser onaturligt ut.

Vilken är din typiska kund?
Medelålders kvinnor som upplever att ögonbrynen börjar försvinna. De känner att det är svårt att få en eyeliner snygg och det tar tid. Även kunder som har noppat bort sina ögonbryn som unga vänder sig till mig. Ögonbrynen är det som ramar in ansiktet – och nu är det en stor trend med snygga ögonbryn. Ögonbrynen betyder mycket för utseendet.

Kosmetisk tatuering är en fördel när man sportar/tränar/svettas – för makeupen sitter där den sitter oavsett.

Hur länge sitter resultatet?
Några år. Det beror på livsstilen – mycket sol, vatten etc. påverkar hur länge din kosmetiska tatuering sitter kvar. Men framförallt hudtypen, hur pigmenten fäster, det är svårare med grov, fet hud. Det är något som jag som behandlare ger information om under konsultationen. Om man kommer på ett återbesök efter 1,5 år så betalar man bara halva priset för en touch up.

Vad ska man tänka på om man funderar på kosmetisk tatuering?
Det kan ta några dagar, upp till en vecka innan överskottsfärgen har trillat av och det färdiga resultatet kan ses.

Kortfattat – vilken teknik använder du?

Jag använder en sk. 3D-teknik. Man tatuerar ögonbrynen som strån, och man kan lägga in olika valörer dvs. olika tjocklek och färger för att få det att se naturligt ut.

Se fler före- och efterbilderBoka tid för en konsultation

Jenny Hanzon

Jenny Hanzon – konstnär med porträttmålning som specialitet. Estetisk känsla för form och färg och ett brinnande intresse.

ogonbryn_eyeliner-9-1


 eyeliner_medicinsk_tatuering kosm_tat_lappar-4-1

kosm_tat_lappar-2-1

alopecia